28 september: 'Weet je nog Festival'

Dit item is verlopen op 30-09-2019.
Gegevens bekendmaking
Publicatiedatum: 11-09-2019
Soort bekendmaking: mededelingen

De Werkgroep Dementievriendelijke gemeente Woensdrecht (DVG) organiseert op zaterdag 28 september aanstaande het ‘Weet je nog Festival’ in MFC Kloosterhof te Hoogerheide. Het start om 12.00 en duurt tot 16.00 uur. Dus noteer in uw agenda!

Deze middag vol informatie, herinnering en ontspanning is er voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en familie, maar ook voor buurt- en dorpsgenoten, ondernemers, winkeliers, horecaondernemers en iedereen die meer wil weten over dementie.

Informatie

Tijdens het ‘Weet je nog festival’ kunt u veel informatie opdoen over dementie. Denk aan hoe u signalen op tijd kunt herkennen, hoe u om kunt gaan met dementie en hoe u langer zelfstandig kunt blijven wonen. U kunt kennismaken met casemanagers dementie, wijkzusters, cliëntondersteuners, mantelzorgondersteuners, Huis van morgen, Alzheimerstichting en vele anderen die u kunnen helpen of informeren.

Vermaak

Het wordt een leuke en ontspannen middag. Er is aandacht voor bewegen onder begeleiding van een buurtsportcoach, u kunt een duofiets proberen en er is een proeverij van koelvers maaltijden Firma Kommers. Aan het einde van de middag wordt er een verrassingspakket verloot onder alle bezoekers.

Met dank aan

Het ‘Weet je nog Festival’ is een een co-productie van BWI, tanteLouise, TWB, Alzheimer West-Brabant, Kring KBO Woensdrecht, GGD West-Brabant, Bibliotheek Het Markiezaat/Hoogerheide, het Dementienetwerk West-Brabant en gemeente Woensdrecht.
Het doel van de werkgroep DVG is meer kennis, omgang en begrip te verspreiden over en voor de mens met dementie. Hard nodig, want volgens stichting Alzheimer-Nederland stijgt het aantal mensen met dementie in de gemeente Woensdrecht van 363 in 2015 naar 626 in 2030.

Pagina opties