Het 'Vergeten Festival' om nooit te vergeten (8-9-2018)

Dit item is verlopen op 10-09-2018.
Gegevens bekendmaking
Publicatiedatum: 29-08-2018
Soort bekendmaking: mededelingen

De Werkgroep Dementievriendelijke gemeente Woensdrecht (DVG) organiseert op 8 september a.s. ‘Het Vergeten Festival’ in MFC de Kloek te Huijbergen. Het start om 12.00 en duurt tot 16.00 uur.

Deze middag vol informatie, ontspanning, muziek en herinnering is er voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en familie, maar ook voor buurt- en dorpsgenoten, ondernemers, winkeliers, horeca-ondernemers en iedereen die meer wil weten over dementie.

Informatie

Tijdens ‘Het Vergeten Festival’ kunt u veel informatie opdoen over dementie. Denk aan hoe je signalen op tijd kunt herkennen, hoe je om kunt gaan met dementie en hoe je langer zelfstandig kunt blijven wonen. U kunt kennismaken met casemanagers dementie, cliëntondersteuners, wijkzusters, mantelzorgondersteuners, de Alzheimerstichting en vele anderen die u kunnen helpen of informeren.

Vermaak

Daarnaast is het een leuke middag: er is aandacht voor bewegen onder begeleiding van een buurtsportcoach, er kan gedanst en met een duofiets gereden worden. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Bob Mustang met vele liedjes van weleer. Karel Smagge speelt met zijn klavecimbel, waar hij wereldwijd bekendheid mee heeft gekregen. Ook de Kanniemeermeisjes Vergeetmenietjes zorgen voor amusement. Aan het einde van de middag wordt er een verrassingspakket, aangeboden door de Spar Heijboer uit Huijbergen, verloot.

Ervaar dementie

Uniek voor deze editie: voor 20 mensen is er de mogelijkheid om zelf te ervaren wat dementie met je doet. Via een simulatietraining met Virtual Reality (VR) beleef je waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op hen reageert. Heeft u interesse, meld u dan tot 4 september aan bij de BWI. Tel: 0164 672049.

Met dank aan

‘Het Vergeten Festival’ wordt voor de vierde keer georganiseerd en is een initiatief - of beter nog - een co-productie van: BWI, tanteLouise, TWB, Alzheimer West-Brabant, Kring KBO Woensdrecht, het Dementienetwerk West-Brabant en gemeente Woensdrecht. Het doel van de werkgroep DVG is meer kennis, kunde en begrip te verspreiden over en voor de mens met dementie. Hard nodig, want volgens stichting Alzheimer-Nederland stijgt het aantal mensen met dementie in gemeente Woensdrecht van 363 in 2015 naar 626 in 2030.

Pagina opties