Kunt u reanimeren?

Dit item is verlopen op 19-10-2019.
Gegevens bekendmaking
Publicatiedatum: 19-06-2019
Soort bekendmaking: mededelingen
Banner HartslagNU app

Meldt u zich dan aan bij HartslagNu

De gemeente Woensdrecht heeft al geruime tijd aandacht voor snelle hulpverlening bij een hartstilstand, de eerste minuten zijn  immers het belangrijkste. Zo beschikt Woensdrecht over een dekkend netwerk van AED’s binnen de bebouwde kom. De AED’s worden beheerd door de lokale EHBO-verenigingen. De gemeente Woensdrecht en EHBO verenigingen van Hoogerheide/Woensdrecht, Ossendrecht en Putte roepen alle burgerhulpverleners op om zich ook aan te sluiten bij het alarmeringssysteem HartslagNu. Hiermee kan door burgerhulpverleners snel hulp geboden worden bij een hartstilstand.  

HartslagNu

HartslagNU is een alarmeringssysteem ontwikkeld in opdracht van de Stichting Hartslag voor Nederland  in samenwerking met de regionale ambulancediensten. HartslagNu is gekoppeld aan het systeem van de Meldkamer Ambulancezorg. Bij een melding van een mogelijke reanimatie worden niet alleen twee ambulances op weg gestuurd, maar wordt ook een groep burgerhulpverleners in de omgeving van het slachtoffer gealarmeerd. Zij worden tevens automatisch verwezen naar het dichtstbijzijnde bij het systeem aangemelde AED-apparaat. De burgerhulpverlener ontvangt een oproep via een sms of via de speciale app. Vanaf het moment dat iemand een hartstilstand krijgt daalt de overlevingskans iedere verstreken minuut met 5 - 10%. Reanimatie moet daarom binnen 6 minuten gestart zijn, elke seconde telt. Reanimatie door burgerhulpverleners en het toedienen van een schok met de AED zijn van levensbelang.

Aanmelden voor HartslagNu

Kunt u reanimeren en bent u inzetbaar bij een noodoproep? Of bent u eigenaar van één van meerdere AED’s en wilt u deze beschikbaar stellen voor noodsituaties? Op de website: www.hartslagnu.nl kunt u zich aanmelden. Op uw smartphone kunt u ook de app van HartslagNu downloaden.

Aanmelden reanimatie en AED cursus

Deelname aan HartslagNu begint met het beheersen van reanimatie en kennis van een AED-apparaat. Beschikt u hier nu nog niet over, maar wilt u dit wel leren? In iedere kern van de gemeente Woensdrecht is een EHBO vereniging actief waar u contact mee op kunt nemen.

Pagina opties