Maak carnaval geen feest voor inbrekers

Dit item is verlopen op 20-02-2018.
Gegevens bekendmaking
Publicatiedatum: 07-02-2018
Soort bekendmaking: mededelingen

Traditioneel stijgt het aantal woninginbraken in de week voor de carnaval en tijdens dit feest!

Veel mensen zijn op vakantie of vieren carnaval buitenshuis. Daarom is het zaak om vooral ook in deze tijd goed op uw huis en die van uw buren te letten. Als veel mensen van huis zijn, slaan inbrekers immers hun slag. Versiert u uw huis met carnaval, dan is het voor inbrekers duidelijk dat u in deze tijd waarschijnlijk veel van huis bent. Uw huis versieren is prima, als u dan ook zorgt voor preventiemaatregelen.

Wat kunt u doen of laten om een inbreker zo min mogelijk gelegenheid te geven.

  • Komt u een paar dagen niet thuis of versiert u uw huis? Vraag dan uw buren, familie of vrienden om een oogje in het zeil te houden en verdachte situaties direct te melden bij de politie.
  • Zorg dat uw huis er bewoond uitziet, door bijvoorbeeld wat servies of tijdschriften op tafel te leggen of door de buren gebruik van uw oprit te laten maken.
  • Zorg voor goede verlichting om uw huis. Inbrekers werken graag ongestoord in het donker.
  • Zorg voor goed hang- en sluitwerk op uw ramen en deuren. Sluit uw ramen en deuren af, ook als u maar even weg bent. Denk hierbij ook aan uw garage, kelder en toiletruimte.
  • Doe uw voordeur en uw achterdeur altijd op slot. Draai de sleutel minimaal één keer om. Zo kunnen inbrekers uw deur niet met een stukje plastic openmaken (flipperen). Haal de sleutel altijd uit het slot. Hiermee voorkomt u dat de inbreker met een handigheidje de sleutel aan de binnenkant kan bedienen (gaatjes boren en hengelen).
  • Zorg dat inbrekers zich bij uw huis niet kunnen verstoppen. Snoei struiken of haal ze weg.
  • Laat geen ‘klimvoorwerpen’, zoals ladders, kliko's en andere grote voorwerpen buiten liggen, waarmee inbrekers gemakkelijker uw woning binnenkomen.

Meer tips vindt u op http://www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak.html

Pagina opties