Stop ook (28 dagen) met roken

Dit item is verlopen op 06-10-2019.
Gegevens bekendmaking
Publicatiedatum: 11-09-2019
Soort bekendmaking: mededelingen
Banner Stoptober en link naar de website

Het is niet eenvoudig om te stoppen met roken. Doe het vanaf 1 oktober samen met anderen en help elkaar. De kans dat het lukt, is met Stoptober groter dan anders!

Stoptober is een landelijke campagne die rokers uitdaagt om 28 dagen gedurende de maand oktober niet te roken. Bekende én onbekende Nederlanders helpen elkaar om te stoppen met roken. De kracht van Stoptober is de positieve aanpak, de onderlinge support en de overzichtelijke periode van 28 dagen.

Samen stoppen

Via een speciale app krijgen de deelnemers elke dag berichten en tips om vol te houden. Je krijgt steun van het speciale Stoptober Magazine en berichtjes op de social media kanalen van Stoptober. Aanmelden kan vanaf nu.

Stoptober werkt!

In 2016 heeft de afdeling sociale geneeskunde van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) uitgebreid onderzoek gedaan naar de effectiviteit van Stoptober. Wat blijkt: Stoptober werkt. 70% van de Stoptober-deelnemers heeft Stoptober volgehouden en niet gerookt. Daarnaast is 52% van de deelnemers na drie maanden nog gestopt met roken.

Aanmelden

De campagne wordt georganiseerd door de KWF Kankerbestrijding, Alliantie Nederland Rookvrij, Hartstichting, het Longfonds in samenwerking met het Trimbos instituut en de GGD’en. Doe mee en schrijf je vanaf 6 september in op de website van stoptober: www.stoptober.nl

Stop ook!

Lars van der Beek, wethouder volksgezondheid, steekt deelnemers een hart onder de riem: “10 jaar geleden ben ik zelf gestopt met roken. Ik weet hoe moeilijk het is maar het is beste besluit dat ik ooit genomen heb!”

Pagina opties