Verandering regels milieustraten Saver per 1 januari 2019

Dit item is verlopen op 27-02-2019.
Gegevens bekendmaking
Publicatiedatum: 27-12-2018
Soort bekendmaking: mededelingen
Logo Saver + link naar de website van Saver

Bedrijfsvoertuigen niet langer toegelaten

Vanaf 1 januari 2019 veranderen de toegangsregels voor de milieustraten van Saver. Bedrijfsvoertuigen worden niet langer toegelaten. De reden hiervoor is dat er veel bedrijfsafval naar de milieustraten gebracht wordt, terwijl deze alleen voor particulier huishoudelijk afval bedoeld zijn. Dit bedrijfsafval zorgt voor veel extra kosten, voor de gemeente, en dus uiteindelijk ook voor u als inwoner.

Regels particulieren

Voor de meeste inwoners verandert er niets. U kunt gewoon naar de milieustraat komen met uw personenwagen, waarvan het kenteken op naam staat van een particulier. Ook met een aanhangwagen met een maximale lengte van 3 meter (exclusief dissel) bent u welkom. Indien u met een gehuurd voertuig komt, is het nodig dat u ter plekke een particuliere huurovereenkomst overhandigt. Uiteraard dient u uw Saverpas mee te nemen en zijn niet alle afvalstromen gratis. Raadpleeg www.saver.nl voor meer informatie.

Waar kunnen bedrijven wel terecht?

Bedrijven kunnen op een eenvoudige manier, tegen betaling, hun bedrijfsafval aanbieden op de milieustraat voor bedrijven. Deze bevindt zich aan de Stepvelden 8 in Roosendaal en is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur. Vooraf aanmelden is aan te bevelen via verkoop@saver.nl.

Ontheffing aanvragen bij gemeente

Vindt u dat uw bedrijf een uitzondering vormt op bovenstaande regels? Dan kunt u een ontheffing aanvragen bij de gemeente. Zonder aantoonbare ontheffing heeft u echter geen toegang, ook niet als u deze reeds aangevraagd hebt bij de gemeente.

Pagina opties