Buurtpreventie

Afbeelding: Buurtpreventieleden in hun felgekleurde jassenHet doel van buurtpreventie is het creëren en in stand houden van een veilige en leefbare buurt en met name de sociale veiligheid te verhogen. De bewoners, politie en gemeente zorgen er samen voor dat bepaalde vormen van criminaliteit zoals vandalisme en verstoringen van de openbare orde worden bestreden. Dit kan door extra op te letten en meer betrokken te zijn bij de straat of buurt waar men woont.

Buurtpreventieteams worden opgezet vanuit het eigen initiatief van de buurtbewoners. In iedere kern in de gemeente zijn inmiddels teams actief. De buurtpreventieleden zetten zich geheel belangeloos, goed herkenbaar met een geel hesje of jas, in voor de buurt.

Informatie over alle Woensdrechtse buurtpreventieteams is te vinden op www.buurtpreventieonline.nl

  • Contact met de buurtpreventie

    Voor informatie over buurtpreventie in Woensdrecht neemt u contact op met de coördinator buurtpreventie, mevrouw L. Bogers, via telefoonnummer 140164 of per mail buurtpreventie@woensdrecht.nl.

  • Handleiding

    In de handleiding buurtpreventie (pdf, 738 kB) staan belangrijke afspraken, gedragsregels, verantwoordelijkheden en richtlijnen besproken die op dit moment binnen het buurtpreventieteam gelden. Tevens is er een handige lijst met belangrijke telefoonnummers opgesteld, zodat in één oogopslag te zien is welke partners benaderd kunnen worden.

  • Veelgestelde vragen

    In de handleiding zult u al veel informatie aantreffen over buurtpreventie. Antwoorden op vragen die geregeld langs komen leest u hieronder.

Pagina opties