Corona: belastingen voor ondernemers

LOKAAL

Voor alle bedrijven uitstel van betaling tot 30 juni

Vanwege de coronacrisis heeft de BWB een ‘coulancetermijn’ ingesteld voor alle bedrijven.
Alle aanslagen die aan bedrijven zijn opgelegd krijgen uitstel van betaling tot 30 juni 2020.

Voor wie geldt deze regeling?

Iedereen die geregistreerd staat als rechtspersoon bij de Kamer van Koophandel krijgt automatisch uitstel van betaling van de openstaande schuld tot 30 juni. Daar hoeft u verder zelf geen actie voor te ondernemen.

Indien u als eenmanszaak of ZZP'er niet als ondernemer geregistreerd staat, kunt u zelf via de website van de BWB een verzoek tot de coulance-regeling doen.

Automatische incasso

Voor bedrijven die gebruik maken van automatische incasso verandert er niets. Mocht u hier vragen over hebben neem dan contact op via de website van de BWB.

Uitstel van betaling aanvragen

Hebt u ondanks bovenstaande maatregel moeite om aan de betaaltermijn te voldoen? Vraag dan uitstel van betaling aan via de website van de BWB.

Bereikbaarheid BWB

Door de voorgestelde maatregelen vanuit het RIVM over het coronavirus, is het kantoor in Etten-Leur tot nader order gesloten. 

Hierdoor is de BWB minder goed telefonisch bereikbaar. Wij vragen u dringend om uw vraag of verzoek achter te laten via het contactformulier.
Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

LANDELIJK

Ondernemers die worden getroffen door de crisis kunnen eenvoudiger uitstel van belasting aanvragen. Dit geldt voor de inkomsten-, vennootschaps-, loon- en omzetbelastingen (btw).
Kijk voor de genomen regeling op de website van de Belastingdienst.

Pagina opties