Coronavirus (COVID-19)

Algemene informatie, adviezen en/of updates over het coronavirus staan op de website van de veiligheidsregio of de Rijksoverheid.
Daarnaast volgt de gemeente de adviezen van het RIVM: website RIVM.
Information in English.Steffie legt hier alles uit over het coronavirus. Ik vertel je wat je wel en wat je niet moet doen. Zo kan jij ervoor zorgen dat jij en anderen niet ziek worden.

Dagelijkse nieuwsberichten Dienstverlening gemeente Grensverkeer NL/B Onderwijs / kinderopvang Info voor ondernemers/zzp'ers

Dienstverlening gemeente

Poster die in het gemeentehuis hangt met de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirusDe dienstverlening van de gemeente aan de balies gebeurt alleen nog op afspraak. U maakt telefonisch een afspraak via nummer 140164.
Alleen voor hoogst noodzakelijke zaken als bijvoorbeeld aangifte van geboorte of overlijden, paspoorten en rijbewijzen, indien deze op korte termijn moeten worden vervangen, is het mogelijk om een afspraak te maken.
Tot 1 september is er slechts 1 balie open in het gemeentehuis. Ook bij het Wmo-loket kunt u alleen nog op afspraak terecht.

Heeft u gezondheidsklachten als verkoudheid, hoesten of koorts komt u dan niet naar het gemeentehuis en maak een afspraak op een later tijdstip.

De gemeente blijft telefonisch bereikbaar voor vragen en ook onze digitale dienstverlening via de website gaat door.
Heeft u een document voor de Belgische kinderbijslag nodig, lees dan dit bericht.

Hulp vanuit WMO en Jeugd

De gemeente Woensdrecht hanteert de volgende aanpak:

 • Tot 6 april leggen wij geen huisbezoeken af
 • Wij handelen meldingen zoveel mogelijk telefonisch af waar dit mogelijk is
 • Meldingen die niet telefonisch afgehandeld kunnen worden, worden uitgesteld tot na 6 april
 • Heeft u al een melding gedaan, dan krijgt u een brief waarin staat hoe wij u verder helpen
 • Intakes voor (nieuwe) gehandicaptenparkeerkaarten worden tot 6 april niet gedaan. Intakes voor verlenging van kaarten die voor half april verlopen, worden telefonisch gedaan.
 • De gehandicaptenparkeerkaart wordt per aangetekende post verstuurd als cliënten ook een pasfoto hebben ingeleverd bij het indienen van de aanvraag.
 • Voor cliënten die nog geen pasfoto hebben ingeleverd wordt apart een afspraak gemaakt om de kaart af te komen halen op het gemeentehuis.

Informatie voor ondernemers en zzp'ers

We hebben een pagina speciaal voor ondernemers en zzp'ers met verwijzingen naar mogelijkheden voor financiering en ondersteuning ingericht.

Grensverkeer

België verbiedt sinds woensdag 18 maart 2020 alle niet-essentiële reisbewegingen tussen Nederland en België. Als grensgemeente krijgen we veel vragen van mensen die de grens willen passeren. Lees meer over de verschillende doelgroepen die de grens onder bepaalde voorwaarden mogen passeren.

Updates per dag

Hieronder krijgt u dagelijks de berichten over het coronavirus en onze gemeente:

 • Update 3 april

  Op 1 april 2020 heeft de voorzitter van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant een nieuwe noodverordening afgekondigd. Tevens is een besluit genomen over de dag- en weekmarkten

  Lees verder
 • Update 2 april

  Er zijn vanwege het coronavirus tijdelijk aangepaste voorwaarden bij het voltrekken van huwelijken.

  Chillen met je vrienden terwijl iedereen op afstand moet blijven van elkaar, hoe doe je dat? Wat tips en adviezen om slimmer te chillen? kijk op www.slimmerchillen.nl

 • Update 1 april

  Het kabinet heeft dinsdagavond 31 maart besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april.
  Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dus dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht.

  Vanaf vandaag is de website https://corona.steffie.nl/nl/ online. Op deze website legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is gemaakt in opdracht van de Rijksoverheid. Met deze website wordt voorzien in de groeiende vraag naar betrouwbare en begrijpelijke informatie voor kwetsbare doelgroepen, zoals bijvoorbeeld laaggeletterden.

  Lees verder
 • Update 31 maart

  De gemeente biedt veel dienstverlening digitaal aan. Kijk voor een overzicht van de producten en diensten waarvoor u niet naar het gemeentehuis hoeft te komen op woensdrecht.nl/aanvragenenregelen.

  De Woensdrechtse Bode van deze week ontvangt u niet thuis in de bus maar is verkrijgbaar op meerdere afhaalpunt. De digitale versie van de gemeentelijke informatiepagina is nu beschikbaar op deze website.

 • Update 30 maart

  Een extra nieuwsflits sociaal domein (week 13) is uitgegeven door de gemeente.

  Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de aangekondigde regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) geopend. Deze kabinetsmaatregel, eerder bekend gemaakt als Noodloket, is voor ondernemers die rechtstreeks getroffen worden door de maatregelen het kabinet in de coronacrisis.
  Aanvragen kunnen door ondernemers worden ingediend via rvo.nl/tegemoetkomingcorona 

 • Update 27 maart

  De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft een nieuwe noodverordening gepubliceerd.

  Een overzicht en informatie omtrent lokale initiatieven is door WijZijn Traverse gebundeld op de website www.corona-infopunt.nl

  Lees verder
 • Update 26 maart

  België verbiedt sinds woensdag 18 maart 2020 alle niet-essentiële reisbewegingen tussen Nederland en België. Daar hebben we als grensgemeente duidelijk mee te maken. Dit nieuwsbericht bevat een overzicht met doelgroepen waar grensverkeer nog mogelijk is.

  Lees verder
 • Update 25 maart

  Heeft u een idee hoe u andere mensen kunt helpen in deze moeilijke tijden? De Brede Welzijnsinstelling (BWI) helpt u graag om uw plan tot uitvoering te brengen. Neem contact op met Gert Miltenburg via telefoonnummer 06 - 51791303 of via mail: g.miltenburg@bwiwoensdrecht.nl.

  Lees verder
 • Update 24 maart

  Maandag 23 maart heeft het kabinet onderstaande aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus.

  Lees verder
 • Update 23 maart

  De burgemeesters van Kapellen, Stabroek en Woensdrecht hebben gezamenlijk een brief opgesteld over het grensverkeer in onze regio.

  Vanwege de ligging van onze gemeente: grensarbeiders in vitale sectoren en met een cruciaal beroep kunnen vanaf 22 maart sneller de grens over met een speciaal vignet.

  Lees verder
 • Update 22 maart

  Met een landelijk verstuurd NL-Alert zijn inwoners nogmaals gewezen op het belang van 1,5 meter afstand houden. Ook is de oproep om ondanks het mooie weer niet naar buiten te gaan maar thuis te blijven.

 • Update 21 maart

  De eerste Coronavirus-besmetting in de gemeente Woensdrecht is vandaag bevestigd.

  Daarnaast doet het kabinet een dringend beroep om niet naar het buitenland te reizen als het niet noodzakelijk is. Ga dus niet tanken of winkelen in België of op vakantie naar het buitenland. Grensverkeer blijft mogelijk voor mensen in cruciale beroepen (zoals medisch personeel en mensen die werken in distributiecentra) en voor ouders met co-ouderschap, van wie één ouder in België woont.  

  Lees verder
 • Update 20 maart

  Woensdrecht is een grensgemeente. Let daarom op dat er in België en Nederland andere maatregelen gelden.

  Lees verder
 • Update 19 maart

  Diverse aanvullingen zijn gedaan op de informatiepagina voor ondernemers. Ook wijzen we u graag op de mogelijkheden om zaken via de website te regelen nu we alleen nog maar op afspraak open zijn.

  Banner met de regels voor afstand houdenDoor het aardige weer zijn er vandaag veel mensen buiten. Denk er daarbij wel aan om voldoende afstand te bewaren tot de mensen om je heen. Wat dat afstand houden in de praktijk precies betekent, lees je op de website van de Rijksoverheid: http://bit.ly/2x6bBb4
  Omdat we zo dicht bij grens van België liggen wijzen we je op de strengere regels die er bij onze zuiderburen zijn voor het op straat zijn met meerdere mensen. Er worden boetes uitgedeeld! Dus houd daar alsjeblieft rekening mee.
  Samen beschermen we de mensen om ons heen.

  Lees verder
 • Update 18 maart

  Het landelijke publieksinformatienummer is 0800 - 1351. Vragen over de heffing van de gemeentelijke belastingen door de BWB alleen digitaal in te dienen.
  Hoe pas je de maatregel 'afstand houden' toe in de dagelijkse praktijk en uitleg over groepsimmuniteit.

  Lees verder
 • Update 17 maart

  Burgemeester Adriaansen richt zich per brief tot de inwoners van de gemeente Woensdrecht.

  Lees verder
 • Update 16 maart

  Bericht over hulp aan ondernemers geplaatst en de Veiligheidsregio kondigt een noodverordening af.

  Lees verder
 • Update 15 maart

  Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs. De maatregelen zijn weergegeven op deze poster.

  Lees verder
 • Update 11 maart

  De voorzitters van de veiligheidsregio’s in Brabant hebben 10 maart bekend gemaakt hoe we in Brabant omgaan met evenementen vanwege het coronavirus. Maatregelen die gelden voor de hele provincie, zoals afgelastingen van evenementen met meer dan 1000 bezoekers, staan op de website van de Veiligheidsregio

 • Update 10 maart

  De gemeente volgt het advies van het RIVM. Dit betekent dat waar mogelijk medewerkers vanuit huis werken. Vooralsnog blijft de dienstverlening doorgaan. 

Pagina opties