Update 1 april 2021: Coronavaccinatie voor Nederlanders met een Belgische huisarts

In de grensgemeenten in West-Brabant wonen mensen met een Belgische huisarts. Zij ontvangen geen uitnodiging voor de coronavaccinatie van hun huisarts. Daarom kunnen West-Brabanders met een Belgische huisarts een coronavaccinatie halen op de vaccinatielocaties van de GGD. De voorwaarde is dat je onder één van de huidige vaccinatiedoelgroepen valt. De vaccinatie is gratis. Je beslist zelf of je de vaccinatie haalt.

Het gaat op dit moment om de mensen die behoren tot de volgende doelgroepen:

  • Mensen geboren in 1956 en 1957 (geboortejaar 1958 en 1959 volgt later en komt nu dus NOG NIET in aanmerking).
  • Mensen met syndroom van Down, thuiswonend en geboren tussen 1-1-1956 tot en met 31-12-2002).
  • Mensen met morbide obesitas (BMI > 40) geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002.

Hoe maak je een afspraak?

Val je onder de bovengenoemde doelgroep en heb je een Belgische huisarts? Bel dan met 085-0785855 om je afspraak te maken (bereikbaar maandag tot en met zondag van 08:00-17:00 uur). Houd je Burgerservicenummer bij de hand.

GGD West-Brabant geeft de vaccinaties op drie locaties in de regio. In het telefoongesprek hoor je bij welke locatie bij jou in de buurt je terecht kunt. Als je een afspraak hebt gemaakt, ontvang je per e-mail een afspraakbevestiging.
Je krijgt twee keer een vaccinatie met het vaccin Astra Zeneca. Als je belt krijg je gelijk een afspraak voor de eerste en tweede vaccinatie.

Gezondheidsverklaring

Het is belangrijk dat je de gezondheidsverklaring op de webpagina van de GGD West-Brabant doorleest en ingevuld meeneemt naar de vaccinatielocatie. Op de locatie zijn geprinte formulieren beschikbaar indien je het formulier thuis niet kunt printen.

Registratie van je gegevens

Als je een afspraak maakt, worden je persoonsgegevens en het soort vaccin dat je krijgt, geregistreerd in het systeem van de GGD. Daarnaast vraagt de GGD of je vaccinatiegegevens doorgegeven mogen worden aan het RIVM. In het document ‘Toestemming voor landelijke registratie’ lees je hier meer over.

Omdat je geen Nederlandse huisarts hebt, kunnen wij de vaccinatieregistratie bij je huisarts niet automatisch voor je doen. Wil je je vaccinatie bekend maken bij je huisarts? Dan kun je dit met behulp van je vaccinatieregistratiebewijs zelf doorgeven. Het doorgeven van de informatie is geheel vrijwillig. Je keuze staat los van het krijgen van de vaccinatie.

Pagina opties