Update 18 augustus: Extra oproep aan alle inwoners van grensgemeenten

De burgemeesters van Woensdrecht en van de Belgische gemeenten Kapellen en Stabroek doen een oproep aan hun inwoners:

Afbeelding van de extra oproep aan alle inwoners van grensgemeenten door de burgemeesters van Kapellen, Stabroek en Woensdrecht. De platte tekst staat onder de afbeelding

De platte tekst is te lezen onder deze afbeelding.

EXTRA OPROEP AAN ALLE INWONERS VAN GRENSGEMEENTEN

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland heeft een oranje reisadvies uitgegeven voor de provincie Antwerpen. Niet-essentiƫle reizen vanuit Nederland naar de provincie Antwerpen en ook andersom, vanuit de provincie Antwerpen naar Nederland, worden sterk afgeraden. In grensgemeenten vraagt dit extra inspanning van inwoners aan beide zijden van de grens, omdat we in het dagelijks leven gebruik maken van elkaars voorzieningen.

De gemeentebesturen van Kapellen, Stabroek en Woensdrecht doen een dringend beroep op hun inwoners om de adviezen op te volgen: Ga voorlopig alstublieft niet voor winkelen, bezoek aan horeca of gezelligheidstripjes de grens over.

Voor zorgprofessionals, grensmedewerkers en de transportsector geldt een uitzondering wanneer zij voor hun werk de grens moeten passeren. Wel dienen altijd de coronamaatregelen in het land waarin u zich bevindt te worden opgevolgd.

Het gezamenlijk optrekken tegen het coronavirus is juist nu nodig. Door samenwerking krijgen we het coronavirus onder controle.

Burgemeester Van Mechelen, Kapellen (B)
Burgemeester Frans, Stabroek (B)
Loco-burgemeester De Waal, Woensdrecht (NL)

Pagina opties