Update 18 maart

Het landelijke publieksinformatienummer is 0800 - 1351. Vragen over de heffing van de gemeentelijke belastingen door de BWB alleen digitaal in te dienen.
Hoe pas je de maatregel 'afstand houden' toe in de dagelijkse praktijk en uitleg over groepsimmuniteit.

Belastingsamenwerking alleen digitaal bereikbaar

Bericht van de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) die ook voor Woensdrecht de heffing van de gemeentelijke lasten uitvoert:

Door de voorgestelde maatregelen vanuit het RIVM over het coronavirus, zijn wij genoodzaakt ons kantoor in Etten-Leur tot nader order te sluiten.
Hierdoor zijn wij niet rechtstreeks telefonisch bereikbaar. Wel kunt u een terugbelverzoek achterlaten via het contactformulier.
Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen.
Onze welgemeende excuses voor het ongemak.

Publieksinformatienummer 0800-1351 langer geopend

Het landelijke publieksinformatienummer voor het coronavirus is 0800-1351. Dit nummer is dagelijks tussen 08.00 en 22.00 uur te bereiken.
Antwoorden op veelgestelde vragen zijn ook terug te vinden op de website van het RIVM.

Afstand houden ('social distancing')

Mag ik nog hardlopen of fietsen met vrienden? Boodschappen doen? Mijn verjaardag vieren? Eten bestellen? Naar de kapper?
In dit bericht wordt het op een praktische wijze uitgelegd.

Groepsimmuniteit, wat is dat?

Het RIVM geeft deze uitleg:
Wie COVID-19 heeft gehad, is daarna meestal immuun voor dit virus. Dat betekent dat deze persoon niet meer ziek kan worden van dit virus. Hoe meer mensen immuun zijn voor het virus, hoe minder het virus kans heeft om zich te verspreiden. Daarmee wordt de kans ook kleiner dat het virus kwetsbare personen bereikt. Met groepsimmuniteit bouw je als het ware een beschermende muur om kwetsbare personen.

Hoe bereiken we groepsimmuniteit?

Om immuniteit op te bouwen, moeten meerdere mensen het virus hebben gehad. Het doel van de aanpak in Nederland is om het aantal besmettingen te spreiden over een langere periode, waarin de meeste mensen alleen lichte klachten krijgen. Op deze manier wordt immuniteit opgebouwd. Belangrijk effect is dat er zo geen piek komt in het aantal besmettingen en de ziekenhuizen niet overbelast raken.

Pagina opties