Update 18 mei: Niet lekker in je vel?

Het is begrijpelijk als u zich anders voelt door alle gebeurtenissen rondom het coronavirus. Als u alleen bent, maar ook als u samen met andere mensen woont kunt u daar last van hebben. Wat kunt u doen?

De rijksoverheid komt met een aantal algemene tips:

  • Structuur in de dag helpt. Sta bijvoorbeeld elke dag op dezelfde tijd op. Eet op vaste tijden. Ga op tijd naar bed.
  • Probeer gezond te leven. Eet gezond en zorg voor genoeg slaap. En beweeg voldoende. Zo blijft u mentaal fit.
  • Maak een planning voor de dag.
  • Werkt u thuis? Houd vaste werktijden aan. Maar maak ook tijd voor ontspanning.
  • Het helpt om af en toe een pauze te nemen. Van uw werk, van de drukte thuis of van het nieuws.
  • Drukte in huis? Even alleen naar buiten gaan kan helpen. Zo kan je even bijkomen en je hoofd leeg maken.
  • Blijf met elkaar praten. Ook als het even niet zo lekker gaat.

Wat te doen bij…

Somber of gespannen gevoel

Niet lekker in je vel door het coronavirus? Dat is begrijpelijk. Praat er samen over met mensen in uw omgeving. Of bel een hulplijn om te praten over uw gevoelens. Er zijn speciale hulplijnen voor kinderen, tieners, volwassenen, ouderen en zorgprofessionals. U vindt de gegevens op www.rijksoverheid.nl/corona. Kijk bij: tips als u zich somber of gespannen voelt door het coronavirus.

(Vermoedens van) spanningen

We zijn allemaal zoveel mogelijk thuis. Gezinsleden brengen meer tijd met elkaar door. Soms lopen de spanningen daardoor op. Praat hierover. Neem iemand in vertrouwen. (Anoniem) je verhaal doen, kan ook bij Veilig Thuis. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Telefoonnummer: 0800-2000.

Merk je dat het bij mensen om je heen niet goed gaat? Check de signalen, ga in gesprek en vraag advies en hulp. Op de website ikvermoedhuiselijkgeweld.nl concrete tips en adviezen over wat je kunt doen bij kindermishandeling, partnermishandeling of ouderenmishandeling. Het houdt niet op, totdat je iets doet.

Gevoelens van eenzaamheid

Krijgt u last van gevoelens van eenzaamheid? De Brede Welzijnsinstelling (BWI) heeft een is een ‘Corona hulppunt’. Bel: 0164-672049 of kijk op: www.bwiwoensdrecht.nl/

Pagina opties