Update 21 april

Burgemeester Adriaansen heeft een tweede brief geschreven voor alle inwoners van de gemeente Woensdrecht. Lees de tekst hieronder.

Woensdrecht, 20 april 2020

Tweede brief burgemeester aan alle Woensdrechtenaren

Beste inwoners van de gemeente Woensdrecht,

Het is alweer vier weken geleden na mijn eerste brief aan alle Woensdrechtenaren.
Alles wat altijd zo normaal leek, lijkt nu zover van ons weg te staan:
Kinderen die naar school gaan, ouders die naar hun werk gaan, even op bezoek bij opa of oma, samen eten in een restaurant, je verjaardag vieren met wie je lief is, sporten in de sportschool, een uitje met vrienden. Wie had ooit gedacht dat dit allemaal opeens onmogelijk zou zijn.

Lieve mensen, we weten dat de maatregelen noodzakelijk zijn. Ook al lijkt het nu misschien soms wat uitzichtloos. Zeker ook met de meivakantie in het vooruitzicht waarin u misschien wel een tripje wilde plannen. Hoe jammer ook, neem geen onnodig risico. Ooit kunnen we weer genieten van wat we lange tijd misschien als heel normaal hebben beschouwd.

Het belangrijkste is nu dat we gezond zijn en blijven. Misschien bent u dat niet of kent u mensen in uw omgeving die tot de kwetsbare groep behoren en bent u bang. Bang dat uw geliefden iets overkomt. Dat zij niet de zorg kunnen krijgen die nodig is. Ik begrijp uw zorg en angst en voel met u mee. Het enige wat we kunnen doen, is de maatregelen vanuit het Rijk goed blijven volgen. Dat zijn wij naar elkaar verplicht.

Corona beheerst ons leven en dat zal helaas nog wel enige tijd duren. Onze gemeente wordt nu ook zwaar getroffen. Helaas zijn er de afgelopen week ook al enkele inwoners overleden. Ik wil alle mensen die nu ziek zijn veel beterschap toewensen en de nabestaanden van overledenen condoleren met hun verlies.

Ik spreek mijn grote waardering uit voor de mensen in de zorg, bij de hulpdiensten, in de supermarkten en op alle andere plekken waar noodzakelijk werk wordt verricht. Op heel moeilijke en soms ook angstige momenten houdt u Woensdrecht gaande en daarvoor verdient u mijn grootste respect.
Tegen alle mensen die in de verpleeghuizen en zorginstellingen van onze gemeente en onze regio wonen en geen bezoek meer kunnen ontvangen wil ik zeggen: wij denken aan u.

Tot slot prijs ik alle Woensdrechtenaren. De afgekondigde maatregelen worden goed opgevolgd. Laten we uitkijken naar het nieuwe normaal. Tot die tijd vraag ik u vol te houden. Juist nu is dat hard nodig. Samen kunnen wij dit virus het hoofd bieden.
Ik vertrouw op uw medewerking, help elkaar zodat we samen door deze moeilijke periode heen komen.

Ik wens u sterkte en alle goeds.

Met vriendelijk groet,
De burgemeester
Steven Adriaansen

Pagina opties