Update 23 december: Brief van de burgemeester

Namens het gemeentebestuur heeft de burgemeester een brief geschreven aan de inwoners van Woensdrecht.

Woensdrecht, 23 december 2020

Beste inwoners van de gemeente Woensdrecht,

De kerstdagen en de jaarwisseling staan voor de deur. Een tijd van warmte, gezelligheid en samenzijn met de mensen die we liefhebben. Helaas is het dit jaar vanwege Covid-19 allemaal anders dan we normaal gewend zijn.

Door het nog steeds toenemende aantal besmettingen heeft het kabinet onlangs besloten tot een gehele lockdown. Naast de eerdere maatregelen van oktober zijn nu ook de scholen en de niet essentiƫle winkels gesloten, alsook de sportscholen, theaters, bioscopen, pretparken, zwembaden en musea.

Verder geldt het dringende advies om thuis bezoek te beperken tot twee personen - en met kerst maximaal drie - per dag. Ik ben er me volledig van bewust hoe ingrijpend deze aanscherping van maatregelen voor velen van u is. In het bijzonder voor ondernemers die moeten sluiten en mensen met schoolgaande kinderen.

Juist de feestdagen staan voor veel mensen in het teken van bij elkaar zijn met familie en vrienden. Dit jaar is alles anders, ook kerst en oud en nieuw. De gezondheid van ons allen en het terugdringen van het aantal besmettingen komt juist nu op de eerste plaats.
Wat blijft is dat juist deze tijd in het teken staat van samen en aandacht voor elkaar. Dat kan ook door een kaartje te sturen, een telefoontje te plegen of via moderne media. Vergeet ook zeker juist nu niet de mensen die eenzaam zijn in uw omgeving. Het worden bijzondere feestdagen en laten we er het beste van maken.

Lieve mensen, ook in onze gemeente is het aantal coronabesmettingen hoog. Het is dus belangrijk om vol te houden. 2021 biedt ons nieuw perspectief. Het vaccin komt er aan!

Zoals gezegd is dit de tijd van samen en alleen samen kunnen wij dit virus het hoofd bieden. Deze dagen is het goed om nog eens stil te staan bij het jaar 2020, maar vooral ook om vooruit te kijken naar 2021.

Namens het gemeentebestuur wens ik u hele fijne kerstdagen en een prettige jaarwisseling toe.

Met vriendelijk groet,

De burgemeester
Steven Adriaansen

Pagina opties