Update 25 maart

Heeft u een idee hoe u andere mensen kunt helpen in deze moeilijke tijden? De Brede Welzijnsinstelling (BWI) helpt u graag om uw plan tot uitvoering te brengen. Neem contact op met Gert Miltenburg via telefoonnummer 06 - 51791303 of via mail: g.miltenburg@bwiwoensdrecht.nl.

Nadere omschrijving maatregelen 23 maart

De aangescherpte maatregelen in de strijd tegen het coronavirus die het kabinet 23 maart presenteerde zijn nog iets nader uitgewerkt en preciezer omschreven. Lees de 7 landelijke maatregelen in het nieuwsbericht op de website van de Rijksoverheid.

Belgische kinderbijslag: vraag uitstel aan voor inlevering documenten

Dringend bericht van onze collega's van burgerzaken over de aanvragen voor Belgische kinderbijslag:

We zijn zien een toename om een verzoek voor een uittreksel uit het BRP dat nodig is voor de aanvraag van kinderbijslag in BelgiĆ«. Mensen moeten hiervoor naar het gemeentehuis komen (legitimatie en betaling). Die klantenstroom beperken we vanwege het coronavirus graag tot het hoogst noodzakelijke.
We vragen u om als u formulieren voor de Belgische kinderbijslag nodig heeft, om eerst contact op te nemen met de Belgische kinderbijslagorganisatie waaronder u valt (er zijn meerdere organisaties). U kunt hier dan om uitstel verzoeken voor het inleveren van de jaarlijkse documenten.

Pagina opties