Update 29 juli: Oranje reisadvies voor de provincie Antwerpen

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een oranje reisadvies afgegeven voor de provincie Antwerpen. In essentie betekent dit dat niet-essentiële reizen naar de provincie Antwerpen worden afgeraden. Dit geldt ook andersom vanuit de provincie Antwerpen naar Nederland. Er komen dit keer geen fysieke belemmeringen (zoals grenscontroles of –blokkades) bij de grensovergangen met België.

Samengevat komen de maatregelen voor Nederland op het volgende neer:

  • Vanwege het stijgend aantal besmettingen met het coronavirus gaat het reisadvies voor de provincie Antwerpen per direct naar "oranje". Dit betekent dat alle niet-noodzakelijke reizen naar de provincie Antwerpen sterk worden ontraden. Reis dus alleen naar Antwerpen als dit strikt noodzakelijk is.
  • Kom je terug uit de provincie Antwerpen naar Nederland, dan word je dringend geadviseerd om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.
  • Boodschappen doen, tanken, winkelen, horecabezoek, dagjes uit en weekenden weg kunnen voorlopig niet.
  • Voor bepaalde groepen reizigers geldt een uitzondering. Voor bijvoorbeeld zorgprofessionals, grensmedewerkers en transportmedewerkers geldt dat als zij voor hun werk reizen, zij niet in thuisquarantaine hoeven, tenzij zij klachten hebben.
  • Je kunt wel door de provincie naar je bestemming reizen als deze buiten het ‘oranje’ gebied ligt, maar stop niet om te rusten of te tanken.

Voor inwoners of reizigers vanuit de provincie Antwerpen geldt:

  • Reis alleen van de provincie Antwerpen naar Nederland als dit noodzakelijk is. Kom je uit de provincie Antwerpen naar Nederland, dan word je dringend geadviseerd om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.
  • Ga niet naar Nederland voor bijvoorbeeld boodschappen, winkelen, bezoek aan horeca of gezelligheidstripjes. De Belgische overheid zal dit ook sterk gaan afraden.
  • Heb je vanuit Antwerpen in Nederland een vakantie geboekt, dan geldt het dringende advies om niet te reizen als het niet noodzakelijk is (verzoek tot annulering).

We willen iedereen op het hart drukken het reisadvies op te volgen. Het gezamenlijk optrekken tegen het coronavirus is ook nu nodig. Juist door samenwerking krijgen we het coronavirus onder controle.

Pagina opties