Nieuwsberichten

 • Aanpak overlast van de eikenprocessierups

  Afbeelding: lintje om boom met de tekst pas op eikenprocessierups

  De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder. Ze legt haar eitjes vooral in de toppen van eikenbomen. Daar overwinteren ze. Vanaf half april tot begin mei komen de eitjes uit. Na een aantal vervellingen komen groepjes rupsen samen. Zij vormen grote nesten op de stam en zijtakken van de eikenboom. Rupsen vervellen drie keer, daarna krijgen ze brandharen. Contact met brandharen kan gezondheidsklachten bij mens en dier veroorzaken.

 • Openingstijden gemeentehuis (schema)

  Icoontje openingstijden

  Tot 15 juli draaien we een proefperiode met een avondopenstelling op de donderdag. De komende weken zien de openingstijden van het gemeentehuis, zowel op afspraak als voor vrije inloop, er zo uit:

 • Ik let op wild!

  Afbeelding: De campagne Ik let op wild!, met een verkeersbord voor overstekend wild

  We hopen allemaal dat het ons niet gebeurt: opeens een ree of een wild zwijn voor je auto. Toch kan je de waarschuwing niet negeren, wild steekt zómaar over. Weet jij wat je dan precies wel en niet moet doen?

 • Sinds 9 april 2019 kunt u de gemeente Woensdrecht ook een e-factuur sturen

  Illustratie: laptop met papier en @-teken

  Jaarlijks versturen bedrijven binnen Nederland miljoenen facturen naar de overheid. De handmatige verwerking van facturen via post of e-mail met pdf-bijlage kost tijd, geld en brengt het risico van fouten en vertraging met zich mee. De papieren factuur, maar ook de e-mail met ‘pdf-factuur’ past steeds minder in ons digitale tijdperk.

Archief

Pagina opties