Nieuwsberichten

Zie ook onze speciale pagina met berichten over het coronavirus.

 • Documentaire 'Slag om Woensdrecht, de laatste ooggetuigen'

  In het kader van 77 jaar bevrijding maakten Bart van der Veen en Jim Raaijmakers de documentaire 'Slag om Woensdrecht, de laatste ooggetuigen'. Zij interviewden hiervoor 10 Woensdrechtenaren die de Tweede Wereldoorlog meegemaakt hebben. U kunt de documentaire online zien via www.zuidwesttv.nl/slagomwoensdrecht of woensdag 27 oktober op Zuid West TV (zij herhalen gedurende de dag beelden van de ceremonie op de Canadese Oorlogsbegraafplaats in Bergen op Zoom én de documentaire).

 • Bladkorven zijn geplaatst

  Afbeelding: bladkorf

  Deze week plaatst onze buitendienst weer bladkorven op locaties waar veel bomen in de openbare ruimte staan met groot blad. Uiteraard zetten onze wijkteams zich in om de openbare ruimte en wegen bladvrij te maken, maar ieders hulp hierbij is van harte welkom!

 • Agenda's Opinieraden van 26, 27 en 28 oktober

  Screenshot van een opname van een recente opinieraadvergadering

  Eind oktober staan er drie vergaderingen van de Opinieraad gepland. Te beginnen met de Opinieraad Ruimte op dinsdag 26 oktober. Een dag later gaat het over onderwerpen rond het thema Samenleving. Op donderdag 28 oktober komen zaken uit het domein Bestuur aan bod. De onderwerpen die besproken gaan worden ziet u in de vergaderagenda.
  De vergaderingen zijn eveneens online te volgen via woensdrecht.nl/live

 • Pas op voor slik op de weg

  Afbeelding: tractor op een modderige akker

  We zijn een gemeente met veel poldergebied en agrarische activiteit. Wanneer gewassen geoogst of gezaaid worden, dan kan er slik op de wegen terecht komen. In de schemering of in combinatie met regen of mist kan dit tot gevaarlijke situaties leiden voor het verkeer. Gemeente Woensdrecht vraagt daarom zowel aan de agrariërs als aan de weggebruikers aandacht voor slik op de weg.

 • Nieuwe buurtpreventieteamleden gezocht

  Afbeelding: bordje attentie buurtpreventie

  In de gemeente Woensdrecht zijn in alle kernen buurtpreventieteams actief. Inmiddels is een mooie groep enthousiaste buurtpreventieteamleden samengesteld van inwoners. Maar de leden van de teams zoeken nog meer vrijwilligers die hen kunnen ondersteunen bij de werkzaamheden. De teams kunnen op deze manier nog frequenter door de kernen lopen en daardoor neemt ook de kwetsbaarheid van de teams af.

 • Opschoonwerkzaamheden gemeentelijke begraafplaatsen

  Archieffoto begraafplaats aan de OLV ter Duinenlaan in Ossendrecht

  Na een zorgvuldige voorbereiding gaan op alle algemene begraafplaatsen in de gemeente Woensdrecht bovengrondse opschoonwerkzaamheden plaatsvinden bij graven waarvan de grafrechten zijn vervallen door het verlopen van de termijn of doordat er afstand van is gedaan. De werkzaamheden zullen met respect voor de locatie uitgevoerd worden door de firma Piëtas in de maanden juli tot en met november dit jaar. In totaal betreft het zo’n 400 grafzerken die verwijderd zullen worden.

Archief

Pagina opties