Nieuwsberichten

 • Colleges van Brabantse Wal gemeenten presenteren ontwerp visie op samenwerken

  Afbeelding: Colleges van de 3 Brabantse Wal gemeenten schreven samen aan de ontwerp visie (veer)krachtig bestuur op de Brabantse Wal

  Donderdagochtend 23 maart presenteerden de colleges van Burgemeester en Wethouders van de drie Brabantse Walgemeenten hun gezamenlijke visie op de samenwerking. De colleges van Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht zien vooral kansen voor het behoud van een uniek natuurlandschap, een excellente woonomgeving en hoogwaardige toeristische en recreatieve voorzieningen. Maintenance, biobased economy en logistiek vormen onderdeel van de economische pijler van de Regio West-Brabant. Via de regio profiteert De Brabantse Wal van deze economische topsectoren.

 • Beplanting begraafplaatsen

  Afbeelding: Gelieve diep gewortelde planten en bomen te verwijderen op en rondom de grafmonumenten. Bij alle openbare kerkhoven, zoals hier aan de Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan in Ossendrecht, zijn dergelijke bordjes geplaatst.

  Er gelden regels omtrent de beplanting op graven. Op diverse kerkhoven in onze gemeente is er grafbeplanting die hier niet aan voldoet en overlast veroorzaakt. Denkt u hierbij aan diepgewortelde planten (zoals coniferen). Deze zijn te hoog/te breed geworden en overschaduwen/verdrukken hierdoor andere graven. Ook komt het voor dat de wortels grafstenen opdrukken.

 • Ere wie ere toekomt: kent u iemand die een lintje verdient?

  Afbeelding: opgespelde Koninklijke onderscheiding

  Kent u iemand die een lintje verdient? Bijna iedereen zal deze vraag met "ja" beantwoorden, want overal in Nederland zetten mensen zich op geheel vrijwillige basis in voor vele doelen. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Deze mensen komen ook in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding, net als ieder ander met bijzondere verdiensten voor de samenleving.
  Maar dan moeten ze daarvoor wel eerst worden voorgesteld. U kunt daar voor zorgen. Want iedereen kan iemand anders voorstellen voor een lintje.

 • Uitslag Tweede Kamerverkiezingen gemeente Woensdrecht

  Afbeelding: stembiljetten op de grond

  De gemeente Woensdrecht heeft gestemd. 12.844 stemmers kwamen naar het stembureau wat een opkomstpercentage van 79,5% oplevert. De uitslag per partij:

  1. VVD (25,2%), 2. PVV (21,3%), 3. CDA (14,0%), 4. SP (11,6%), 5. D66 (8,2%), 6. GroenLinks (4,7%), 7. 50Plus (4,3%), 8. PvdA (3,8%).

 • Koninklijke onderscheiding voor Huijbergenaar Louis Schenk

  Afbeelding: Het college feliciteert Louis Schenk met zijn onderscheiding

  Woensdag 15 maart heeft burgemeester Steven Adriaansen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Louis Schenk (61) uit Huijbergen. De Huijbergenaar ontving de onderscheiding onder andere vanwege zijn grote verdiensten voor de carnaval in Huijbergen.

Archief

Pagina opties