Nieuwsberichten

Zie ook onze speciale pagina met berichten over het coronavirus.

 • Lokale ondernemers in duurzaamheidsmaatregelen gezocht

  Afbeelding: warmtepomp

  De gemeente Woensdrecht zet zich met ondersteuning vanuit het Regionaal Energieloket in voor het verduurzamen van woningen in de gemeente Woensdrecht. In het voorjaar van 2022 willen we inwoners de mogelijkheid geven om mee te doen in collectieve inkoopacties van hybride waterpompen en HR glas. Eerder hebben we al een actie voor isolatiemateriaal en zonnepanelen gedaan.

 • Nieuwe website voor de Cliëntenraad

  Logo Cliëntenraad sociale zaken + link naar de website

  De Cliëntenraad Sociale Zaken komt op voor alle mensen met een laag inkomen in de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht. Met een nieuwe website hoopt de cliëntenraad nog duidelijker te laten zien wat zij voor u doen.

 • Méér zorgverzekering voor minder geld

  Heeft u een laag inkomen en wilt u uitgebreid verzekerd zijn tegen lage lasten?

  Maak dan gebruik van de Collectieve Zorgverzekering die de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht samen met zorgverzekeraar VGZ aanbieden. De gemeente betaalt een gedeelte van uw zorgverzekering en u profiteert van vele extra’s. De Collectieve Zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. U kiest altijd de zorg die bij u past. Stap nu makkelijk en snel over via www.gezondverzekerd.nl.

 • Militaire oefening in week 48

  Afbeelding: marcherende militairen

  Van 29 november t/m 3 december 2021 wordt er een militaire oefening gehouden die gedeeltelijk in onze gemeente plaatsvindt. Gedurende deze periode kunt u militaire voertuigen en militairen te voet tegen komen. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen) munitie op niet-militair terrein.

 • Belastingsamenwerking West-Brabant laat controle hondenbelasting uitvoeren

  Afbeelding: kop van een hond

  Vanaf 1 november 2021 worden er controles op de hondenbelasting uitgevoerd. Het bedrijf Legitiem BV ondersteunt de BWB in deze actie. Uiterlijk eind december 2021 verwachten we klaar te zijn met de controles.

 • Nieuwe buurtpreventieteamleden gezocht

  Afbeelding: bordje attentie buurtpreventie

  In de gemeente Woensdrecht zijn in alle kernen buurtpreventieteams actief. Inmiddels is een mooie groep enthousiaste buurtpreventieteamleden samengesteld van inwoners. Maar de leden van de teams zoeken nog meer vrijwilligers die hen kunnen ondersteunen bij de werkzaamheden. De teams kunnen op deze manier nog frequenter door de kernen lopen en daardoor neemt ook de kwetsbaarheid van de teams af.

Archief

Pagina opties