Nieuwsberichten

Zie ook onze speciale pagina met berichten over het coronavirus.

 • Heb je een idee om jouw straat of buurt groener te maken?

  Archieffoto van de Boomfeestdag in 2019.(kinderen planten nieuwe bomen aan)

  Hartstikke mooi, want groen maakt een buurt niet alleen mooier, maar ook klimaatbestendiger. Planten en bomen kunnen het water vasthouden bij regenbuien en bomen zorgen voor een lagere temperatuur bij hitte.

 • Pas op voor slik op de weg

  Afbeelding: tractor op een modderige akker

  We zijn een gemeente met veel poldergebied en agrarische activiteit. Wanneer gewassen geoogst of gezaaid worden, dan kan er slik op de wegen terecht komen. In de schemering of in combinatie met regen of mist kan dit tot gevaarlijke situaties leiden voor het verkeer. Gemeente Woensdrecht vraagt daarom zowel aan de agrariërs als aan de weggebruikers aandacht voor slik op de weg.

 • Inloopspreekuur voor werken over de grens

  Logo Grensinformatiepunt

  Vragen over grensoverschrijdend werken, wonen, studeren of ondernemen? Het inloopspreekuur van het Grensinformatiepunt (GIP) keert terug bij de gemeente Woensdrecht! 

 • Prijs identiteitskaart stijgt

  Het maximumtarief voor de Nederlands identiteitskaart (NIK) wordt met ingang van 2 augustus verhoogd met € 3,55.

 • Werkcentrum komt naar Woensdrecht

  Logo Werkcentrum Brabantse Wal

  Werkgevers, ondernemers opgelet! Het Werkcentrum Brabantse Wal houdt voortaan maandelijks inloopspreekuur in het gemeentehuis. Elke eerste donderdagmiddag van de maand kunt u in de buurt terecht voor al uw vragen over sociaal ondernemen.

 • Inbrekers gaan niet met vakantie

  Beeldmerk Woensdrecht voor veiligheid - samen tegen criminaliteit

  Het is weer vakantietijd. Maar let op, want inbrekers gaan niet met vakantie. Als u lekker weg bent, is het voor hen juist een toptijd. Neem dus uw voorzorgsmaatregelen. De politiewebsite www.politie.nl helpt u hierbij. En natuurlijk vraagt u ook uw buren om een oogje in het zeil te houden tijdens uw vakantie.

 • Gebouw Kromstraat 4 verdwijnt

  Archieffoto van de zuil bij welzijnscentrum K4 aan de Kromstraat 4 in Hoogerheide

  Het gebouw aan de Kromstraat 4 in Hoogerheide verdwijnt. Het staat leeg en er is geen andere passende bestemming voor. In de zomervakantie wordt het pand gesloopt. Ook de voetgangersdoorgang vanuit de Kromstraat naar het achterliggende park wordt voortaan afgesloten.

 • Komende weken meer vliegbewegingen vanaf vliegbasis Woensdrecht

  Oefening met helikopters. Bron foto: Ministerie van Defensie

  Vanaf deze week is er meer activiteit vanaf de vliegbasis te zien, en dus ook te horen. In de periode juli tot en met september 2021 vindt er groot onderhoud plaats aan de hoofdbaan van vliegbasis Gilze-Rijen. Hierdoor zijn zowel de hoofdbaan als diverse helikopterlandingslocaties buiten gebruik. Er zijn gedurende deze periode echter veel bemanningsleden aanwezig die hun vliegvaardigheid op peil dienen te houden. De komende tijd ziet u dus wat meer helikopters in uw omgeving die aan het trainen zijn.

 • De zomervakantie begint over een paar weken. Is uw reisdocument in orde?

  Afbeelding: paspoort en identiteitskaart

  Paspoort of identiteitsbewijs aanvragen of vernieuwen? Daarvoor moet u naar het gemeentehuis komen. Maak een afspraak op www.woensdrecht.nl/afspraak.
  Kijk van te voren op de website www.woensdrecht.nl/paspoort wat u mee moet brengen, zodat wij u goed kunnen helpen.

 • Corona: informatie voor ondernemers en zzp'ers

  Ook ondernemers in onze gemeente ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus.

  We verwijzen u graag naar de instanties die hulp kunnen bieden.

Archief

Pagina opties