Bent u al lid van de WhatsApp-groep in uw buurt?

Dit item is verlopen op 06-11-2020.
Afbeelding: bordjes attentie buurtpreventie en WhatsApp-alert

Op initiatief van Joost Hendriks uit Woensdrecht is er in alle dorpen van onze gemeente een BuurtWhatsApp. Op een eenvoudige manier informeren buurtbewoners elkaar als er zaken rond veiligheid spelen in de eigen leefomgeving. Hoe meer mensen zich aanmelden, des te hoger de dekking en hoe beter het werkt.

Hoe werkt het?

WhatsApp is een applicatie of programma voor een smartphone, waarin personen met elkaar berichten en foto’s kunnen delen. Het dorp is in verschillende wijken opgedeeld die ieder een eigen WhatsApp-groep heeft. Alle buurtbewoners kunnen hier lid van worden en elkaar op de hoogte houden van verdachte situaties in de wijk. Er zijn spelregels opgesteld voor deelnemers aan de WhatsApp-groepen en iedere wijk heeft een beheerder. De beheerders van wijken staan ook in onderling contact, dus informatie kan ook tussen wijken gedeeld worden.

Wie nemen er deel?

Deze BuurtWhatsApp is voor buurtbewoners. De gemeente en politie nemen niet actief deel aan de WhatsApp-groepen, maar juichen dit initiatief van harte toe, omdat buurtbewoners de extra ogen en oren in de wijk zijn. Doordat de mensen in de buurt allen opletten, kan de politie beter geïnformeerd worden en gerichter ter plaats gaan. Bij een verdachte situatie dient u de politie altijd telefonisch te informeren 112 (spoed) of 0900-8844 (niet-spoedeisend).

Doet u ook mee?

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de alertgroepen door naam, adres, postcode en mobiele telefoonnummer in een e-mail te sturen naar woensdrecht.alert@gmail.com, hoogerheide.alert@gmail.com, ossendrecht.alert@gmail.com, calfven.alert@gmail.com, huijbergen.alert@gmail.com en putte.alert@gmail.com. Kies het e-mailadres dat behoort tot het dorp waarin u woont.

Pagina opties