BuurtWhatsApp: doet u al mee?

Dit item is verlopen op 09-03-2018.
Afbeelding: WhatsApp op de smartphone

Op initiatief van Joost Hendriks, een inwoner uit Woensdrecht, is er in alle dorpen van de gemeente een BuurtWhatsApp. Op een eenvoudige manier informeren buurtbewoners elkaar als er zaken rondom veiligheid spelen in de straat of wijk. Het is echt een initiatief voor en door buurtbewoners en als gemeente nemen we niet actief deel aan de WhatApp-groepen, maar we juichen dit initiatief wel van harte toe.

Hoe werkt het?

Wanneer u over een smartphone beschikt, dan kunt u lid worden van het WhatsApp-netwerk in uw buurt. U kunt elkaar dan op de hoogte houden van verdachte situaties in de wijk. Er zijn spelregels opgesteld, waardoor het aantal meldingen beperkt blijft tot enkele relevante meldingen per jaar.

Vanuit de praktijk

Joost Hendriks laat weten dat er in onze gemeente al veel mensen meedoen, het ledenaantal gaat inmiddels richting de 1200. Deelnemers blijken erg betrokken te zijn, zo gebeurt het vaak dat wanneer er een melding gedaan wordt van een verdachte situatie, spontaan een aantal mannen met de hond gaat wandelen om polshoogte te nemen.
Joost benadrukt dat het WhatsApp-netwerk puur voor zaken is die met veiligheid te maken hebben. Er wordt ook op gelet dat er geen andere berichtgeving gedaan wordt. Hoe vervelend ook, voor verloren autosleutels of een weggelopen huisdier is dit netwerk niet bedoeld. Deelnemers houden zich hier goed aan, aldus Hendriks.

Doet u ook mee?

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de alertgroep in hun dorp door naam, adres, postcode en mobiele telefoonnummer te mailen naar: woensdrecht.alert@gmail.com, hoogerheide.alert@gmail.com, ossendrecht.alert@gmail.com, calfven.alert@gmail.com, huijbergen.alert@gmail.com of putte.alert@gmail.com.
U kiest het e-mailadres dat behoort tot het dorp waarin u woont. Joost Hendriks zal u dan informeren en aanmelden. Hierbij gaat hij zorgvuldig om met uw gegevens. Privacy vindt hij erg belangrijk en hij waarschuwt dan ook voor andere apps die in omloop zijn en waarbij u niet weet wie uw gegevens ontvangt en wat ermee gedaan wordt.

Pagina opties