Kent u iemand die een lintje verdient?

Afbeelding: medaille Koninklijke onderscheiding

Bijna iedereen zal bovenstaande vraag met "ja" beantwoorden, want overal in Nederland zetten mensen zich op geheel vrijwillige basis in voor vele doelen. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Deze mensen komen ook in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding, net als ieder ander met bijzondere verdiensten voor de samenleving.
Maar dan moeten ze daarvoor wel eerst worden voorgesteld. U kunt daar voor zorgen. Want iedereen kan iemand anders voorstellen voor een lintje.

Wie en hoe?

Wilt u iemand voor een koninklijke onderscheiding in aanmerking laten komen, dan is het verstandig om eerst contact op te nemen met het gemeentehuis in de woonplaats van de kandidaat. De ambtenaar die daar de lintjes behandelt, kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Ook wordt precies uitgelegd hoe u te werk moet gaan.
Wilt u iemand uit onze gemeente voordragen neem dan contact op met de heer Jan Prop van het cluster communicatie / kabinetszaken, via telefoonnummer 0164 - 61 13 33.

Dien het voorstel op tijd in!

De behandeling van een voorstel kost behoorlijk wat tijd. Daarom is het belangrijk om tijdig in actie te komen. Is het de bedoeling dat de onderscheiding tijdens de zogenaamde 'lintjesregen' van 2022 wordt uitgereikt? Dien het voorstel dan vóór 10 juni 2021 in. Gaat het om een uitreiking tijdens een andere gelegenheid dan moet u het voorstel tenminste zes maanden van tevoren indienen.

Meer informatie over dit onderwerp via deze link(s):

Pagina opties