Komende weken meer vliegbewegingen vanaf vliegbasis Woensdrecht

Dit item is verlopen op 13-10-2021.
Oefening met helikopters. Bron foto: Ministerie van Defensie

Vanaf deze week is er meer activiteit vanaf de vliegbasis te zien, en dus ook te horen. In de periode juli tot en met september 2021 vindt er groot onderhoud plaats aan de hoofdbaan van vliegbasis Gilze-Rijen. Hierdoor zijn zowel de hoofdbaan als diverse helikopterlandingslocaties buiten gebruik. Er zijn gedurende deze periode echter veel bemanningsleden aanwezig die hun vliegvaardigheid op peil dienen te houden. De komende tijd ziet u dus wat meer helikopters in uw omgeving die aan het trainen zijn.

Onze vliegers werken hard om het luchtruim voor ons allen veilig te houden. Hierop dienen zij zich voldoende voor te bereiden en gebruiken zij het luchtruim ook om te oefenen. Wanneer mogelijk proberen we boven zee en boven dunbevolkte gebieden te vliegen. Dit lukt helaas, wegens wisselende omstandigheden, niet altijd. Samen zorgen we er echter voor dat de omgeving veilig en leefbaar is voor iedereen. Dit vergt zo nu en dan flexibiliteit van ons allemaal. Wij bouwen op onze vliegers om onze vrijheid en veiligheid te bewaren. Wij hopen dat wij ook op uw steun kunnen rekenen.

Ook vliegbasis Volkel en vliegbasis Deelen zijn locaties waar de helikopters van Gilze-Rijnen trainen de komende maanden. Eind 2021 worden de banen van vliegbasis Woensdrecht gerenoveerd: dan 'verhuizen' de PC-7 lesvliegtuigen naar Gilze-Rijen.

Bovenstaand bericht is verspreid door de Vliegbasis Woensdrecht.

Pagina opties