Let op: Scheldeweg afgesloten vanaf maandag 20 mei

Dit item is verlopen op 30-05-2019.
Impressie van hoe de Scheldeweg eruit komt te zien

Het noordelijke deel van de Scheldeweg in Hoogerheide en de naastgelegen Antwerpsestraatweg zullen heringericht worden. Het betreft het gedeelte vanaf het kruispunt Doelstraat / Scheldeweg tot en met de rotonde Duinstraat / Nieuweweg. Aannemer Dura Vermeer begint op 20 mei met de werkzaamheden. Dit gedeelte van de Scheldeweg wordt verkeersveiliger en groener gemaakt, zodat het beter aansluit op de rest van de Scheldeweg en de uitstraling heeft die past bij Woensdrecht als groene fietsgemeente. De werkzaamheden duren tot eind 2019.

Werkzaamheden

De bestaande betonverharding van de Scheldeweg wordt verwijderd en voorzien van nieuwe asfaltverharding. Van de naastgelegen Antwerpsestraatweg wordt de riolering vernieuwd en ook hier worden de straatstenen vervangen door asfalt. Op het gedeelte tussen de Doelstraat en de Rozenlaan wordt een vrijliggend fietspad aangelegd.

Planning en fasering

Het werk wordt in fases uitgevoerd. De start is op 20 mei en het zal eind december gereed zijn. Voor genoemde datums geldt dat onvoorziene omstandigheden en het weer de planning kunnen beïnvloeden:

Fase 1 (20 mei t/m 19 juli): Werkzaamheden aan de Scheldeweg tot aan de rotonde Nieuweweg / Duinstraat. De Scheldeweg is afgesloten voor verkeer. Dit wordt omgeleid via de Bunkerbaan. Voor het openbaar busvervoer wordt een tijdelijke halte aangebracht in de Doelstraat (ter hoogte van het nieuwe pand van de gemeentewerken, de voormalige Albert Heijn), met een omleiding via de de Doelstraat, Bloemenlaan en Nieuweweg. Fietsers kunnen in deze fase nog gebruik maken van de Antwerpsestraatweg.

Fase 1a (17 juni t/m 5 juli): Werkzaamheden aan de rotonde Nieuweweg / Duinstraat. De rotonde blijft open voor verkeer, met uitzondering van de week van 1 t/m 5 juli. De rotonde is dan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, maar voor fietsers en voetgangers is er wel een voorziening waardoor zij kunnen passeren.

Fase 2 (8 juli t/m 29 november, m.u.v. bouwvakvakantie week 31 t/m 33): Werkzaamheden aan riolering en verharding Antwerpsestraatweg in gedeelten van 80 meter, waardoor de bereikbaarheid van woningen en bedrijven zoveel mogelijk gewaarborgd blijft. In deze periode wordt ook het vrijliggend fietspad tussen de Doelstraat en Rozenlaan aangelegd. Fietsers worden nog altijd via de Bloemenlaan omgeleid.

Asfalteren (eind november): Asfalteren op Scheldeweg en Antwerpsestraatweg. De Scheldeweg is op dat moment weer afgesloten voor verkeer, maar de rotonde blijft open.

Afrondende werkzaamheden: In december worden er bomen geplant, groenvoorzieningen aangelegd en de bermen afgewerkt.

Busvervoer

De bushalte nabij het Tasty World restaurant wordt tijdelijk verplaatst naar de Doelstraat ter hoogte van de gemeentewerf (oude Albert Heijn). De bussen van Arriva rijden als de hoofdrijbaan van de Scheldeweg is afgesloten de omleidingsroute door de Doelstraat, Bloemenlaan en Nieuweweg v.v. Bekijk de omleiding en dienstregeling op de website van Arriva

Pagina opties