Maakt u al gebruik van Verbeterdebuurt?

Dit item is verlopen op 18-01-2018.
Afbeelding: Banner Verbeterdebuurt

Voor alle meldingen in de openbare ruimte kunt u melding maken in de app van verbeterdebuurt. Een losliggende stoeptegel, slecht wegdek, zwerfvuil of vernieling van straatmeubilair meldt u hiermee eenvoudig. Op een online plattegrond is de melding ook voor iedereen zichtbaar, inclusief de status.

Ook ideeën zijn te melden

Een idee is iets anders dan een melding. Een melding lost de gemeente op, maar een idee kan als initiatief de buurt verbeteren.

Wat is het verschil tussen een probleem en een idee?

Problemen op Verbeterdebuurt zijn de zogenaamde “meldingen openbare ruimte” zoals gemeenten ze noemen. Dit zijn dus meldingen van bijvoorbeeld kapotte verlichting of slecht wegdek of andere overlast. De gemeente heeft de wettelijke verantwoordelijkheid deze meldingen in behandeling te nemen.
Ideeën zijn minder dringend, maar kunnen als initiatief de buurt wel verbeteren en worden daarom ook doorgestuurd naar de gemeente. Aangezien jij het beste weet wat er nodig is om je idee te realiseren, ben en blijf jij eigenaar van jouw idee. We hebben het wel makkelijk gemaakt om je idee onder de aandacht te brengen bij iedereen die je een handje kan helpen om je idee te realiseren. Heb je je buurman nodig, vraag dan je buurman om mee te denken. Kan je een duwtje in de rug gebruiken van een lokale instantie (bijvoorbeeld woningcorporatie, welzijnswerker of wijkambtenaar, afhankelijk van de situatie in jouw buurt), nodig die dan uit om mee te denken. Zo bepaal jij hoe je samen met de buurt aan de slag gaat om jouw idee te realiseren!

U kunt uw melding ook doen via de website www.verbeterdebuurt.nl/gemeente/woensdrecht/

Pagina opties