Omleidingsroute vanwege werkzaamheden Scheldeweg

Dit item is verlopen op 06-07-2019.
Afbeelding: de werkzaamheden op de Scheldeweg zijn begonnen

Graag lichten we een aantal keuzes toe rondom de omleidingsroute die is ingesteld vanwege de werkzaamheden aan de Scheldeweg in Hoogerheide:

Omleidingsroute

De werkzaamheden aan de Scheldeweg zijn groots en ingrijpend. Afsluiten is in bepaalde fasen van de werkzaamheden dan ook niet te voorkomen. Hiervoor is een omleiding ingesteld via de Bunkerbaan.

Vanwege de afsluiting van de Scheldeweg is het in de Bloemenlaan drukker dan normaal. Dit brengt de nodige hectiek met zich mee, vooral in de ochtend- en middagspits. Gelukkig is in de loop van de eerste week van de afsluiting de hoeveelheid verkeer zichtbaar afgenomen. Dit komt omdat steeds meer inwoners de omleiding via de Bunkerbaan zijn gaan gebruiken.

Er zijn alternatieve omleidingen aangedragen door bewoners. Bij elke omleiding worden dezelfde klachten ervaren, maar dan in andere straten. Veel gehoord is de omleiding op te splitsen in twee richtingen met eenrichtingsverkeer. Richting A4/A58 via de Wouwbaan en Zandfort en richting Hoogerheide via de Bloemenlaan. Juist dit is erg gevaarlijk, omdat blijkt dat er in éénrichtingstraten harder gereden wordt. Dit komt omdat er meer ruimte is en er geen tegenliggers kunnen komen.

Er worden in de huidige situatie al meldingen gedaan over hoge snelheden van het passerende verkeer. Tijdens het schouwen bleek dat de meeste mensen zich, al dan niet gedwongen door aan de kant geparkeerde voertuigen, aan de snelheid houden. De geparkeerde voertuigen zorgen er nu juist voor dat er door het overgrote deel van de weggebruikers niet hard wordt gereden.

Openbaar vervoer

De omleiding van de bus is in samenspraak met Arriva via de Doelstraat, Bloemenlaan en Nieuweweg. Er is voor deze route gekozen omdat dit in de eerste plaats breed genoeg is voor de bus, maar ook vooral om zoveel mogelijk van de haltes die in Hoogerheide liggen in gebruik te houden. Ook over de snelheid die door de bussen gereden wordt, is een aantal meldingen binnen gekomen. Wij hebben hiervoor bij Arriva aandacht gevraagd.

We betreuren het feit dat een aantal van onze inwoners hinder ondervinden van de werkzaamheden aan de Scheldeweg. Het is echter niet haalbaar een groot project op dé ontsluitingsweg van onze gemeente uit te voeren zonder hinder. Wij hopen op een spoedig verloop van de herinrichting van de Scheldeweg en rekenen op uw begrip.

Pagina opties