Past u op een woning van iemand anders tijdens de vakantie?

Dit item is verlopen op 19-07-2019.
Cartoon met voorbeelden hoe u de woning niet achter moet laten als u op vakantie gaat

Zijn uw buren of een familielid op vakantie en bent u gevraagd om op een woning te letten? Hierbij een aantal tips om ervoor te zorgen dat het huis een bewoonde indruk maakt, zodat inbrekers niet door hebben dat de eigenaar met vakantie is:

  • Zorg ervoor dat de post uit de brievenbus of van de deurmat afgehaald wordt, maar leg het niet in het zicht op een stapel op de keukentafel (leg het bijvoorbeeld in een andere kamer).
  • Laat de planten in de vensterbank staan, verzamel ze niet op één plek omdat dit handiger is met water geven. Dode planten en hoog gras kunnen ook indicaties voor inbrekers zijn dat de bewoners mogelijk met vakantie zijn.
  • Zet uw auto (of een ander vervoersmiddel) op de oprit indien mogelijk.
  • Het beste kan de eigenaar de verlichting op een tijdschakelaar zetten (liefst met wisselende tijden), maar anders kunt u het licht ook af en toe aan (en uit) zetten. Gordijnen kunt u ’s avonds sluiten en ’s morgens openen.
  • Wanneer er wat ‘rommel’ in huis ligt, maakt dit een bewoonde indruk. Dus bijvoorbeeld wat rondslingerend speelgoed, een open boek of een paar kopjes op het aanrecht.
  • Ziet u toch iets verdachts in of rondom de woning? Bel dan altijd de politie. Ga niet voor eigen rechter spelen en houd uw eigen veiligheid in de gaten. Let liever goed op en geef een duidelijk signalement.
    Deel daarna verdachte situaties met uw buren in de buurtwhatsapp. Bent u daar nog niet bij aangesloten? Stuur dan een e-mail naar: woensdrecht.alert@gmail.com, hoogerheide.alert@gmail.com, ossendrecht.alert@gmail.com, calfven.alert@gmail.com, huijbergen.alert@gmail.com of putte.alert@gmail.com. Kies het e-mailadres dat behoort tot het dorp waarin u woont.

Pagina opties