Samen het bladafval te lijf

Dit item is verlopen op 21-10-2017.
Afbeelding: gevallen bladeren

In de week van 16 oktober zal de buitendienst van de gemeente Woensdrecht starten met het plaatsen van bladkorven. Deze worden neergezet op de bekende locaties, waar veel bomen in de openbare ruimte staan met groot blad. Op locaties waar geen bladkorf staat, kunt u het blad verzamelen en dit aanmelden bij de servicelijn.

Wat mag in de bladkorven?

Nu het blad begint te vallen worden op diverse plaatsen in de gemeente bladkorven neergezet. De bladkorven zijn uitsluitend bestemd voor bladafval van deze bomen. Takken en/of ander tuinafval horen hier niet in thuis. De servicelijn krijgt de laatste tijd veel meldingen en vragen over uit de eikenbomen vallende eikels. Deze mogen ook opgeveegd en in de bladkorf gedeponeerd worden. 
Voor bladafval uit uw eigen tuin, of uit de openbare ruimte, kunt u gebruik maken van uw groene container, die u eens in de twee weken zonder kosten kunt laten legen. Grote hoeveelheden blad kunt u op vertoon van uw Saver-pas ook gratis bij de milieustraat brengen.

Zelf een locatie aanmelden

Op locaties waar geen bladkorf staat, maar wel veel openbaar bladafval is, kunt u zelf het blad op een hoop verzamelen en dit wordt dan na aanmelding opgehaald. U kunt dit uiterlijk vóór vrijdag 12.00 uur doorgeven via de servicelijn en dan zal het maandag (of bij grote drukte dinsdag), opgehaald worden. Het dient hier wel over een flinke hoeveelheid blad te gaan. U kunt het blad tijdelijk met gaas bij elkaar houden, maar dit dient wel verwijderd te worden voordat de vrachtwagen het op komt halen. Let u er bij het verzamelen van het blad wel op dat het vrij ligt, en bijvoorbeeld niet rondom een boom of lantaarnpaal, de vrachtwagen moet er goed bij kunnen met de grijper. Voor aanmeldingen of vragen kunt u terecht bij de servicelijn van de gemeente Woensdrecht: 14 0164.

Pagina opties