Persberichten / gemeentepagina Woensdrechtse Bode

 • Gemeentelijke infopagina week 3

  (15-01-2020)

  De gemeentelijke publicaties van woensdag 15 januari 2020 uit de Woensdrechtse Bode staan nu op internet.

 • Woensdrecht stelt tijdelijke lokale achtergrondwaarde PFAS vast

  (14-01-2020)

  De Omgevingsdiensten in Brabant hebben namens de colleges van B&W in Noord-Brabant een handreiking PFAS opgesteld. In deze handreiking worden tijdelijke lokale achtergrondwaarden gegeven met betrekking tot PFAS-verbindingen in de landbodem. Deze kunnen worden toegepast in afwachting van eventueel nadere normen en definitief beleid ten aanzien van PFAS. Het college van Woensdrecht heeft besloten een handreiking met ‘tijdelijke’ achtergrondwaarde vast te stellen. Voor de gemeente Woensdrecht zijn de eerste inzichten dat er geen projecten vertragen en dat ze gewoon doorgang kunnen vinden.

 • Woensdrecht steunt locatie nieuw windmolenpark niet

  (14-01-2020)

  De gemeente Woensdrecht is eind 2019 door de provincie Zeeland, Eneco en Zeeuwwind geïnformeerd over de ontwikkeling van een grootschalig windmolenpark op de grens van de gemeenten Woensdrecht en Reimerswaal. Vanwege het effect op het open polderlandschap van Woensdrecht, ondersteunen wij dit plan in de huidige vorm niet.

 • Gemeentelijke infopagina week 2

  (08-01-2020)

  De gemeentelijke publicaties van woensdag 8 januari 2020 uit de Woensdrechtse Bode staan nu op internet.

  Het gemeentebestuur van Woensdrecht wenst u een gelukkig en voorspoedig 2020 toe!

 • Woensdrecht Promotieprijs 2019 voor ZuidWestHoek College Ossendrecht

  (06-01-2020)
  Afbeelding: de genomineerden en de uiteindelijke prijswinnaars bijeen

  Burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht heeft maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie de Promotieprijs Woensdrecht 2019 uitgereikt aan het ZuidWestHoek College uit Ossendrecht.

 • Koninklijke onderscheiding voor de heer Hans van Hoek

  (05-01-2020)
  Afbeelding: burgemeester Adriaansen heeft de versierselen opgespeld bij de heer Van Hoek

  Burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht reikte zondag 5 januari 2020 een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Hans van Hoek (76) uit Roosendaal. De heer Van Hoek wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurt tijdens nieuwjaarsreceptie van RKVV METO in Hoogerheide.

 • Gemeentelijke infopagina week 52

  (24-12-2019)

  De gemeentelijke publicaties van dinsdag 24 december uit de Woensdrechtse Bode staan nu op internet.

 • Burgemeesters verzoeken staatssecretaris om landelijke regeling tegen overlast lachgas

  (23-12-2019)

  De burgemeesters van de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Tholen en Woensdrecht sturen gezamenlijk een verzoek aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om de overlast van lachgas tegen te gaan middels landelijke wetgeving. Tot deze actie wordt overgegaan naar aanleiding van het bestuurlijk basisteamoverleg op 21 oktober jl. waarbij de zorgen over het gebruik en de bijkomende overlast van lachgas zijn geuit.

 • Gladheidsbestrijding deze winter

  (03-12-2019)

  Tijdens een periode van 4 maanden staan onze medewerkers van de buitendienst weer voor u gereed om de gladheid te bestrijden. Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs het ‘Gladheidsbestrijdingsplan 2019-2020’ vastgesteld.

Archief

Pagina opties