Persberichten / gemeentepagina Woensdrechtse Bode

 • Zonnedak verrijst op Business Park Aviolanda in Woensdrecht

  (08-04-2020)

  Succesvolle crowdfundingactie toont vertrouwen publiek in groene toekomst

  Op Business Park Aviolanda in Hoogerheide wordt binnenkort een grootschalig zonnedak van 8.940 zonnepanelen geplaatst. Met een crowdfundingactie werd binnen twee weken het streefbedrag van 170.000 euro voor dit duurzame project bereikt. De bouw van het zonnedak gaat binnenkort van start en is naar verwachting in het najaar van 2020 afgerond.

 • Meer zaken online regelen bij de gemeente

  (08-04-2020)

  Om inwoners zo goed mogelijk van dienst te zijn, werkt de gemeente Woensdrecht versneld aan het uitbreiden van de digitale dienstverlening. Sinds deze week hoeven inwoners voor twee zaken niet meer naar het gemeentehuis te komen: het aanvragen van een vervangende Saverpas en het aangeven van de geboorte van een kindje kunnen geheel digitaal worden geregeld.

 • Gemeentelijke infopagina week 15

  (08-04-2020)

  De gemeentelijke publicaties van woensdag 8 april 2020 uit de Woensdrechtse Bode staan nu op internet.

  Kijk voor actuele coronaberichten ook in het dossier op www.woensdrecht.nl/coronavirus.

 • Lokale acties volksgezondheid en jeugd

  (08-04-2020)

  Eerder stelden de drie gemeenten op de Brabantse Wal het uitvoeringsplan volksgezondheid vast. Woensdrecht kondigde toen al aan te gaan werken met lokale actiekaarten, waarin partners aangeven welke activiteiten zij ondernemen om de doelstellingen uit het plan te ondersteunen. Het college heeft het actieplan goedgekeurd en ondersteunt met een budget van bijna € 37.000,-. Het maakt daarbij wel de kanttekening dat aanpassing van de activiteiten mogelijk is, als dat nodig is door de ‘nieuwe realiteit’ die ontstaan is door de coronacrisis.

 • Nieuwsflits sociaal domein - extra uitgave week 14

  (06-04-2020)

  De afgelopen week werd bekend dat de coronamaatregelen verlengd worden. Het tekent zich steeds meer af wat dat voor mensen betekent. Er ontstaat meer aandacht voor de behoefte van specifieke groepen. Een greep uit de ontwikkelingen van de afgelopen week in deze Nieuwsflits Sociaal Domein.

 • Gemeentelijke infopagina week 14

  (31-03-2020)
  Screenshot van de gemeentelijke informatiepagina uit de Woensdrechtse Bode van 1 april 2020 (week 14)

  De Woensdrechtse Bode wordt deze week niet huis-aan-huis bezorgd maar is op meerdere plaatsen in de gemeente vanaf woensdag af te halen.

  De gemeentelijke infopagina uit de krant hebben we hieronder in digitale vorm als pdf reeds beschikbaar.
  Tip: neem een abonnement op de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang ieder week de verwijzing naar de infopagina thuis in de mailbox!

 • Nieuwsflits sociaal domein - extra uitgave week 13

  (30-03-2020)

  Er worden steeds meer acties ondernomen om de gevolgen van de Corona-crisis zoveel mogelijk in te perken. Een beweging die ook afgelopen week weer op gang kwam vanuit alle kanten: gemeente, partners en inwoners. Een greep uit de ontwikkelingen in deze Nieuwsflits.

 • Gemeentelijke infopagina week 13

  (25-03-2020)

  De gemeentelijke publicaties van woensdag 25 maart 2020 uit de Woensdrechtse Bode staan nu op internet.
  Vanzelfsprekend bevat deze uitgave veel nieuws over het coronavirus. Veel informatie is ook na te lezen op www.woensdrecht.nl/coronavirus.
  De aanvullende maatregelen van de overheid van maandagavond 23 maart zijn vanwege de deadline van de krant niet meer verwerkt op de infopagina.

 • Nieuwsflits sociaal domein - extra uitgave week 12

  (23-03-2020)

  De samenleving bevindt zich in een heel nieuwe situatie door maatregelen tegen het Coronavirus. In de afgelopen week liet zich in de praktijk zien dat gemeente, partners en inwoners zich gezamenlijk aanpassen. Een greep uit de ontwikkelingen in deze Nieuwsflits.

 • Eerste Coronavirus-besmetting in de gemeente Woensdrecht

  (21-03-2020)
  Afbeelding: positieve test op Covid-19

  De GGD heeft vandaag aan burgemeester Steven Adriaansen officieel bevestigd dat er nu ook sprake is van een Coronavirus (COVID-19)-besmetting in de gemeente Woensdrecht.

 • Dorpsplatform Woensdrecht zet zich in voor biodiversiteit

  (20-03-2020)

  Het dorpsplatform Woensdrecht wil zich hard maken voor het versterken van de biodiversiteit in hun kern. Zij hebben hiertoe een voorstel bij de gemeente ingediend om de aanleg van wildbloemen en insectvriendelijke sierheesters mogelijk te maken. Het college van burgemeester en wethouders is onlangs akkoord gegaan met het voorstel en stelt hier €7.200,00 voor beschikbaar vanuit de iDOP-gelden voor Woensdrecht.

 • Gemeentelijke infopagina week 12

  (18-03-2020)

  De gemeentelijke publicaties van woensdag 18 maart 2020 uit de Woensdrechtse Bode staan nu op internet.

 • Gemeentelijke infopagina week 11

  (11-03-2020)

  De gemeentelijke publicaties van woensdag 11 maart 2020 uit de Woensdrechtse Bode staan nu op internet.

 • Huijbergen zet zich in voor promotie molen Johanna

  (03-03-2020)

  Molen Johanna is de enige nog bestaande molen in de gemeente Woensdrecht. Huijbergen is er trots op, maar wil uitdragen dat de molen voor iedereen uit de gemeente is.  Om de molen meer onder de aandacht te krijgen van mensen binnen en buiten de gemeente, is het idee opgevat om diverse promotionele activiteiten te organiseren. De dorpscoöperatie Huijbergen, het dorpsplatform Huijbergen en basisschool Ste. Marie hebben daarom samen een plan hiervoor ingediend bij de gemeente.

 • Behandeling van alle gemeentelijke eikenbomen tegen eikenprocessierups

  (03-03-2020)
  Afbeelding: eikenprocessierups

  Sinds enkele jaren neemt de overlast van de eikenprocessierups toe in Nederland. Ook in de gemeente Woensdrecht hebben we hiermee te maken. Om de overlast te beperken zullen dit jaar uit voorzorg alle gemeentelijke eikenbomen preventief gespoten worden met een biologisch bestrijdingsmiddel. Hier wordt in april mee begonnen.

Archief

Pagina opties