Persberichten / gemeentepagina Woensdrechtse Bode

 • Gemeentelijke infopagina week 38

  (18-09-2019)

  De gemeentelijke publicaties van woensdag 18 september uit de Woensdrechtse Bode staan nu op internet.

 • Gemeentelijke infopagina week 37

  (11-09-2019)

  De gemeentelijke publicaties van woensdag 11 september uit de Woensdrechtse Bode staan nu op internet.

 • Brabantse Wal komt met hulpwijzer sociaal domein en vraagt professionals om mee te denken

  (10-09-2019)

  De Brabantse Wal gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht, lanceren begin 2020 een online hulpplatform voor het sociaal domein. Deze hulpwijzer biedt inwoners via internet een overzicht van de mogelijkheden om hun leefsituatie te verbeteren en hen hierin te ondersteunen. De hulpwijzer inventariseert de situatie van de inwoner aan de hand van stellingen. De site geeft vervolgens informatie en advies met betrekking tot het onderwerp en brengt de inwoner in contact met passende voorzieningen in de buurt. Kortom: de hulpwijzer Brabantse Wal geeft antwoord op alle vragen over wonen, werken, zorg en jeugd en helpt de juiste organisatie te vinden.

 • Koninklijke onderscheiding voor Huijbergenaar Jos van den Elshout

  (07-09-2019)
  Burgemeester Adriaansen en wethouder Van der Beek bij de uitreiking van de Koninklijke onderscheiding aan de heer Van Elshout

  Zaterdag 7 september heeft burgemeester Steven Adriaansen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Jos van den Elshout (63). De Huijbergenaar ontving de onderscheiding onder andere vanwege zijn grote verdiensten voor Streekorkest Fravino Huijbergen. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het kader van het 60-jarig bestaan van het Streekorkest.

 • Gemeentelijke infopagina week 36

  (04-09-2019)

  De gemeentelijke publicaties van woensdag 4 september uit de Woensdrechtse Bode staan nu op internet.

 • Gemeentelijke infopagina week 35

  (28-08-2019)

  De gemeentelijke publicaties van woensdag 28 augustus uit de Woensdrechtse Bode staan nu op internet.

  In de krant is ook een speciale pagina rondom 75 jaar bevrijding op de Brabantse Wal opgenomen.

 • Budget toegekend voor beweegpark in Hoogerheide

  (27-08-2019)

  Tussen het gemeentehuis en Brede School De Boemerang ligt een park. Het dorpsplatform Hoogerheide heeft het sportieve idee opgevat om hier een beweegtuin van te maken, met beweegtoestellen en sportfaciliteiten voor alle generaties. Het college van burgemeester en wethouders gaat akkoord met het hiervoor ingediende verzoek en heeft de raad gevraagd hiervoor de iDOP-gelden beschikbaar te stellen.

 • Gemeente ondersteunt sportverenigingen bij het nemen van duurzaamheidsmaatregelen

  (27-08-2019)

  De gemeente Woensdrecht heeft met inwoners, verenigingen en bedrijven een duurzaamheidsvisie en –uitvoeringsprogramma opgesteld. Als gemeente nemen we zelf duurzame maatregelen, maar dit is niet genoeg, we moeten dit echt samen oppakken. Hierover is dan ook afstemming met de sportverenigingen.
  Twee sportverenigingen -Tennisvereniging De Meet uit Ossendrecht en Voetbalvereniging WVV '67 uit Woensdrecht- hebben bij de gemeente een verzoek ingediend voor het aanvragen van een geldlening (in totaal € 36.000,-). Het college heeft onlangs besloten aan beide verenigingen een geldlening beschikbaar te stellen. Voor de aanvraag van tennisvereniging De Meet geldt vanwege de hoogte van het bedrag nog wel dat ook de gemeenteraad goedkeuring moet geven.

 • Aanpassingen in MFC De Kloek voor 'huiskamer van Huijbergen'

  (27-08-2019)

  Het dorpsplatform, de dorpscoöperatie Huijbergen en de beheerder van MFC De Kloek hebben samen het idee opgevat om van het multifunctionele centrum ‘de huiskamer van Huijbergen’ te maken. Om dit plan te realiseren dienen de kozijnen aan de voorgevel aangepast te worden en het terras toegankelijker gemaakt te worden. Het college van burgemeester en wethouders gaat akkoord met het hiervoor ingediende verzoek en heeft de raad gevraagd hiervoor de iDOP-gelden beschikbaar te stellen.

 • Gemeentelijk Rioleringsplan 2020 - 2023 en klimaatstresstest

  (27-08-2019)

  'SAMEN SCHAKELEN NAAR EEN TOEKOMSTBESTENDIGE WATERKETEN'

  Onlangs heeft het college het Gemeentelijk Rioleringsplan 2020-2023 en de klimaatstresstest aan de gemeenteraad aangeboden. Het gemeentelijk rioleringsplan is een beleidsplan dat op hoofdlijnen de invulling van de gemeentelijke watertaken weergeeft en dient ter onderbouwing van de rioolheffing. De klimaatstresstest brengt de kwetsbaarheden met betrekking tot overstromingen, wateroverlast door extreme neerslag, hitte en droogte binnen de gemeente in beeld.

 • Gemeentelijke infopagina week 34

  (21-08-2019)

  De gemeentelijke publicaties van woensdag 21 augustus uit de Woensdrechtse Bode staan nu op internet.

Archief

Pagina opties