Persberichten / gemeentepagina Woensdrechtse Bode

 • Gemeentelijke infopagina week 21

  (22-05-2019)

  De gemeentelijke publicaties van woensdag 22 mei uit de Woensdrechtse Bode staan nu op internet.

 • Aanbeveling herbenoeming burgemeester Steven Adriaansen

  (21-05-2019)

  Op 1 oktober 2019 eindigt de eerste benoemingstermijn van burgemeester S. Adriaansen. De heer Adriaansen heeft aan de commissaris van de Koning aangegeven voor herbenoeming in aanmerking te willen komen. De commissaris heeft op 17 januari 2019 aan de raad gevraagd daarover een aanbeveling te doen. De raad heeft zojuist in een besloten vergadering besloten de burgemeester aan te bevelen voor herbenoeming. Deze aanbeveling wordt aan de minister van Binnenlandse Zaken voorgelegd, die daarover een besluit neemt.

 • Woensdrecht tegen kinderarmoede

  (16-05-2019)

  De gemeente Woensdrecht sluit zich aan bij de Landelijke Alliantie Kinderarmoede en geeft hiermee wederom het signaal af dat de ontwikkeling van kinderen niet geremd mag worden door de financiƫle situatie waarin zij opgroeien.

 • Gemeentelijke infopagina week 20

  (15-05-2019)

  De gemeentelijke publicaties van woensdag 15 mei uit de Woensdrechtse Bode staan nu op internet.

 • Gemeentelijke infopagina week 19

  (08-05-2019)

  De gemeentelijke publicaties van woensdag 8 mei uit de Woensdrechtse Bode staan nu op internet.

 • Borstelen en vegen is het nieuwe wapen tegen onkruid

  (07-05-2019)
  Afbeelding: de nieuwe veegmachine van de buitendienst

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om op een andere manier onkruid op verharde ondergronden in de openbare ruimte tegen te gaan. Onkruid krijgt de kans om te groeien wanneer de wegen niet goed geborsteld en geveegd zijn. Er is daarom kritisch gekeken naar de huidige veegroutes van Saver en deze zijn aangepast. Daarnaast heeft de gemeente Woensdrecht een nieuwe veegmachine aangeschaft (zie de foto). Het aantal veegbeurten wordt verhoogd van 6 naar 9 keer voor elke straat in de gemeente. Ook zal er dit jaar naast het gebruik van heet water, hete lucht gebruikt worden om onkruid te bestrijden. Aan het einde van het jaar wordt gekeken welke methode de beste prijs-kwaliteit verhouding biedt.

 • Woensdrecht werkt aan een omgevingsvisie

  (07-05-2019)

  In aanloop naar de nieuwe Omgevingswet worden er door alle overheden omgevingsvisies opgesteld. Zo ook door de gemeente Woensdrecht. Hoe willen we op hoofdlijnen op lange termijn de verschillende gebieden in onze gemeente inrichten? Wat vinden we belangrijk en wat zijn onze doelstellingen? De gemeenteraad bepaalt het ambitieniveau en de kaders, maar voor de invulling is inbreng van inwoners, ondernemers en belangenorganisaties nodig.

 • Werkzaamheden Scheldeweg Noord van start

  (07-05-2019)
  Afbeelding: bord doorgaand verkeer gestremd

  Het noordelijke deel van de Scheldeweg in Hoogerheide en de naastgelegen Antwerpsestraatweg zullen heringericht worden. Het betreft het gedeelte vanaf het kruispunt Doelstraat / Scheldeweg tot en met de rotonde Duinstraat / Nieuweweg. Aannemer Dura Vermeer begint op 20 mei met de werkzaamheden. Dit gedeelte van de Scheldeweg wordt verkeersveiliger en groener gemaakt, zodat het beter aansluit op de rest van de Scheldeweg en de uitstraling heeft die past bij Woensdrecht als groene fietsgemeente. De werkzaamheden duren tot eind 2019.

 • Waar houdt de buitendienst zich de komende periode mee bezig?

  (07-05-2019)

  De medewerkers van onze buitendienst zijn voor veel mensen de meest zichtbare ambtenaren van heel de gemeente. Iedere dag zijn zij immers buiten werkzaam. Ook heeft hun werk veel invloed op hoe de gemeente eruit ziet. De hoogste tijd om u inzicht te geven in hun werkzaamheden voor de komende periode.

 • Activiteiten rondom 75 jaar bevrijding

  (07-05-2019)

  In de toespraak die tijdens dodenherdenking voorgedragen werd door de collegeleden kwam het al naar voren; dit jaar wordt er op diverse manieren aandacht besteed aan het feit dat Woensdrecht in oktober dit jaar 75 jaar geleden bevrijd is. Dit doen we op Brabantse Wal niveau met andere gemeenten, maar ook lokaal, in alle kernen van de gemeente Woensdrecht.

 • Gemeentelijke infopagina week 18

  (01-05-2019)

  De gemeentelijke publicaties van woensdag 1 mei uit de Woensdrechtse Bode staan nu op internet.

Archief

Pagina opties