Brandweer zoekt parttime hero’s (16-11-2021)

Dit item is verlopen op 30-11-2021.
Afbeelding: Mika is een van de parttime hero's bij het brandweerkorps in Putte (campagneposter)

Brandweer Midden- en West-Brabant start vandaag een nieuwe parttime hero wervingscampagne. De campagne loopt tot en met 28 november en is gericht op het werven van nieuwe collega’s voor de brandweerpost Putte.

Brandweerteam Putte zoekt versterking. Dinsdag 16 november deed burgemeester Steven Adriaansen samen met Bruno Schittecat, teamleider van de post Putte, een oproep naar met name jongeren in de gemeente Woensdrecht.

"De brandweermensen zetten zich in voor de veiligheid van onze inwoners. Bij een incident is iedereen blij als de brandweer binnen enkele minuten aanwezig is. Een vereiste hiervoor is een volledig en goed getraind brandweerteam met een sterke lokale inbedding. Ons team in Putte is dringend op zoek naar jonge aanwas. Het brandweerwerk is mooi en dankbaar werk“, aldus burgemeester Steven Adriaansen.

“De brandweer is vooral op zoek naar fitte, nuchtere en praktische mensen met een hulpverlenershart, die deel uit willen maken van een hecht team. Daarnaast is het belangrijk dat je in de buurt van onze brandweerpost woont of werkt. Werken bij de brandweer is goed te combineren met een reguliere (fulltime) baan of met de zorg voor kinderen“, aldus Bruno Schittecat, teamleider post Putte.

Op de social media kanalen (Facebook, Instagram) van Brandweer Midden- en West-Brabant wordt gedurende 14 dagen actief aandacht besteed aan deze en nog vijf andere wervende posten. Deze berichten worden ondersteund door posters en flyers die de posten zelf verspreiden en banners die opgehangen worden in het betreffende dorp. De term ‘parttime hero’ maakt duidelijk dat je het werk bij de brandweer goed kunt combineren met een reguliere (fulltime) baan.

Aanmelden

Kijk voor meer informatie over werken bij de brandweer als parttime hero op www.brandweer.nl/parttimehero.
Heb je interesse? Vul dan het formulier in op de website of stuur een mail naar parttimehero@brandweermwb.nl (met naam, adres, telefoonnummer, brandweerpost waarvoor je solliciteert en korte motivatie). De betreffende postcommandant neemt dan contact op om vragen te beantwoorden en nader kennis te maken.

Werk van betekenis

Als parttime hero doe je werk van betekenis: je redt mens en dier, blust branden, bestrijdt ongevallen met gevaarlijke stoffen, bevrijdt verkeersslachtoffers uit auto’s en nog zoveel meer. Een parttime hero is 18 jaar of ouder, woont of werkt maximaal 5 minuten van een kazerne, is regelmatig beschikbaar, heeft een goede fysieke en mentale conditie en is een teamspeler.

Opleiding en vergoeding

Bij wederzijds interesse word je uitgenodigd voor een informatieavond waar je ook een sporttest aflegt. Daarnaast maak je kennis met het desbetreffende brandweerteam. Na een succesvolle stageperiode van ca. 3 maanden en een wederzijdse klik, ga je in opleiding. Je start met een (avond)opleiding Manschap A, wat 1 tot 2 jaar duurt. De opleiding bestaat uit theorie en praktijk, met aandacht voor brandbestrijding, technische hulpverlening, bestrijding van incidenten met gevaarlijke stoffen en levensreddend handelen. De inhoud van deze opleiding is exact hetzelfde als die van de beroepsbrandweer.

Daarnaast zijn er regelmatig oefenavonden. Voor uitrukken en oefenuren ontvang je een marktconforme vergoeding.

Pagina opties