De Week van Ons Water ook in Woensdrecht (10-05-2017)

Dit item is verlopen op 25-05-2017.
Beeldmerk Week van Ons Water

De Week van Ons Water vindt plaats van 12 tot en met 21 mei 2017. De week wordt georganiseerd om te laten zien dat schoon water in en om het huis niet vanzelfsprekend is, al is het wel onlosmakelijk met ons leven verbonden. Ook in de gemeente Woensdrecht worden diverse activiteiten georganiseerd.

Wethouder van Agtmaal: “Water is een belangrijk onderwerp waar soms ten onrechte met een zekere vanzelfsprekendheid tegenaan gekeken wordt. Schoon water is voor onze levensbehoeften van belang en we kunnen last hebben van te veel of te weinig (hemel)water. Ik roep iedereen dan ook op om nader kennis te maken met het water in de gemeente Woensdrecht, dit kan door de activiteiten te bezoeken die tijdens de week van ons water georganiseerd worden."

Informatiepunt (12-21 mei)

Tijdens de week van ons water kunt u bij het VVVi-punt in Ossendrecht (Volksabdij, Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan 199, Ossendrecht) informatie vinden over drinkwater op de Brabantse Wal. Ook is er informatie beschikbaar over klimaatverandering en regenwater(overlast). Leer meer over rioolproblemen, vochtoverlast en hoe u zelf regenwater op kunt vangen en gebruiken voor uw tuin.

Wandelingen Noordpolder (13 mei)

Op vrijdag 12 mei 2017 wordt de Noordpolder van Ossendrecht na jaren werken aan het herstel van unieke natuur opgeleverd. Op zaterdag 13 mei vinden er twee wandelingen plaats voor publiek. Onder leiding van gidsen van Natuurmonumenten, waterschap Brabantse Delta en IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) kunt u aan de wandeling van 10.00-12.00 uur of aan die van 13.00-15.00 uur deelnemen. De wandelingen starten met een film en informatie in de schuur van de heer De Jong aan de Maareberg 25 in Ossendrecht. U dient zich aan te melden via https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/noordpolder-van-ossendrecht/activiteiten.

Wandeling door de natuur van de Brabantse Wal (17 mei)

Op woensdagmiddag 17 mei wordt vanaf De Volksabdij in Ossendrecht een wandeling onder leiding van een gids georganiseerd. De wandeling voert door het gebied waar Evides Waterbedrijf haar drinkwaterwinning heeft. De wandeling start om 14.00 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen. U dient zich van te voren in te schrijven via educatie@evides.nl.

Watertekening (heden-21 mei)

Kinderen kunnen meedoen met het maken van de langste watertekening van Nederland. Op de website www.langstewatertekening.nl kan een kleurplaat gedownload worden. Nadat deze ingekleurd is, kan een foto of scan geüpload worden en vervolgens zullen online alle tekeningen aan elkaar geplakt worden om zo tot een hele lange tekening te komen. Deelname loopt tot 21 mei.

Meer informatie Meer informatie over de Week van Ons Water kunt u vinden op:

Pagina opties