Dorpsplatform zorgt voor boombakken langs de Antwerpsestraat in Putte (14-07-2021)

Onlangs is het college van burgemeester en wethouders akkoord gegaan met het verzoek van het dorpsplatform Putte om boombakken langs de Antwerpsestraat te financieren. De boombakken hebben in eerste instantie een verkeersremmende werking, maar zorgen daarnaast ook voor verfraaiing van het straatbeeld. 

Tijdens het herinrichten van de Antwerpsestraat in Putte is bij het dorpsplatform het idee ontstaan om boombakken te plaatsen. Deze zorgen voor een optische versmalling van de weg en werken daardoor verkeersremmend. Daarnaast geven zij de straat ook een groener karakter. De gemeente heeft het verzoek van het dorpsplatform om € 15.000,- beschikbaar te stellen onlangs goedgekeurd. Daarnaast draagt de gemeente zorg voor diverse voorbereidende werkzaamheden en het verplaatsen van de bakken tijdens de jaarmarkt.

Alle overige zaken worden door het dorpsplatform en andere vrijwilligers gedaan: een voorwaarde van de gemeente om akkoord te gaan met dit voorstel was om vrijwilligers te zoeken voor de verzorging van de bomen. Het dorpsplatform heeft deze gevonden in ondernemers en omwonenden. Zij zullen de bomen regelmatig water geven. Het dorpsplatform Putte zorgt zelf voor de aanschaf, montage en invulling van de boombakken. Het dorpsplatform vult daarnaast de € 15.000,- vanuit de gemeente Woensdrecht aan met ruim € 3.300,-.

Het dorpsplatform vult naast de € 15.000,- vanuit de gemeente Woensdrecht aan met eigen bijdrage, een sponsering vanuit de firma Tummers Plaatbewerking, en een subsidie van het Prins Bernhardcultuurfonds tot het benodigde bedrag van circa € 25.000,-

Wethouder Van Agtmaal: “Dit is een mooi voorbeeld van een echt burgerinitiatief: het dorpsplatform heeft zelf vrijwilligers en sponsoren gezocht en stroopt ook zelf de mouwen op bij de plaatsing van de boombakken. Er zijn diverse gesprekken in de voorbereiding geweest tussen het dorpsplatform Putte en de gemeente, maar ik ben blij dat het plan nu gerealiseerd kan gaan worden.”

Quote dorpsplatform: “In de cortenstalen boombakken komen groenblijvende Portugese laurierbomen. Het Jordaensplein zal verfraaid worden met langwerpige bakken met houten bankjes ertussen. In de bakken komen dezelfde Portugese laurieren, maar dan in leivorm. We zijn blij, dat de gemeente zorgdraagt voor de verplaatsing van de bakken en banken tijdens de jaarmarkt. Dit zou voor het dorpsplatform niet haalbaar zijn geweest.”

Planning

De verwachting is dat de boombakken in het najaar na de jaarmarkt geplaatst gaan worden. Omdat er diverse vrijwilligers meehelpen, zullen de werkzaamheden in ieder geval in het weekeinde worden verricht.

Pagina opties