Drie nominaties voor Promotieprijs gemeente Woensdrecht 2019 (17-12-2019)

Dit item is verlopen op 10-01-2020.

Het college van burgemeester en wethouders van Woensdrecht heeft afgelopen dinsdag op voordracht van de nominatiecommissie Jan van Elzakker en Louis Minnebach, Suzana Jovanovic en het Zuidwesthoek College, genomineerd voor de Woensdrechtse Promotieprijs 2019. De winnaar van de prijs wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 6 januari 2020 bekendgemaakt.

De door de gemeenteraad ingestelde nominatiecommissie bestaande uit René Adriaansen (raadslid ABZ), Thierry de Heer (raadslid D66), Kaan Ercel (vanuit de bevolking) en voorzitter Steven Adriaansen (burgemeester) heeft dit jaar 6 voordrachten beoordeeld.
De commissie was unaniem van oordeel dat het duo Jan van Elzakker en Louis Minnebach uit Hoogerheide/Woensdrecht, de schrijvers van het boekwerk 'Het verdriet van Woensdrecht', Suzana Jovanovic uit Putte vanwege haar deelname aan het TV-programma 'Project Rembrandt' en het Zuidwesthoek College uit Ossendrecht met het wielercollege en winnaar van de Nationale Drone Award, een nominatie verdienen. Het college heeft deze voordracht overgenomen.

“Het zijn drie sterke nominaties. De drie genomineerde zijn geworteld in de Woensdrechtse samenleving en hebben alle drie het afgelopen jaar Woensdrecht op de kaart gezet”, aldus burgemeester Steven Adriaansen.

De prijs

De Promotieprijs gemeente Woensdrecht moet gezien worden als een soort van waardering, aanmoediging en of stimulering voor een persoon, instantie, vereniging of bedrijf uit de gemeente Woensdrecht. De gemeentelijke promotieprijs, die dit jaar voor de 15e keer wordt uitgereikt, bestaat uit een oorkonde en een speciaal vervaardigd glazen sculptuur. Het grote kunstwerk welke een vaste plaats in de centrale hal van het gemeentehuis heeft, wordt als wisseltrofee aangeboden.

De nieuwjaarsreceptie vindt dit jaar plaats op maandag 6 januari 2020 in de centrale hal van het gemeentehuis. Iedereen is vanaf 19.30 uur van harte welkom.

Pagina opties