Extra hulp in huis blijft mogelijk (24-12-2018)

Dit item is verlopen op 24-01-2019.

Het Woensdrechts college heeft besloten om de regeling ‘Huishoudelijke Hulp Toelage’ ook in 2019 in stand te houden. Mensen met een Wmo-indicatie voor huishoudelijke hulp en geregistreerde mantelzorgers kunnen hiermee tegen een gereduceerd tarief extra huishoudelijke ondersteuning inkopen. De eigen bijdrage gaat per 1 april a.s. wel omhoog naar € 7,50 per uur.

Waardevolle hulp

Het college vindt het belangrijk om deze regeling overeind te houden. “We horen terug dat cliënten de ondersteuning waardevol vinden”, geeft verantwoordelijk portefeuillehouder Lars van der Beek aan. “Naast de werkzaamheden die vanuit de Wmo worden gedaan, is er zo de mogelijkheid om wat extra’s te laten doen of ook die grote huishoudelijke klus een keer goed aan te pakken. Daarnaast zetten we deze manier van ondersteuning graag in om overbelasting bij bijvoorbeeld mantelzorgers te voorkomen.”

Andere tarieven

Het tarief voor de extra huishoudelijke ondersteuning gaat per 1 april 2019 omhoog van € 5 naar € 7,50 per uur. De kosten voor huishoudelijke hulp zijn toegenomen, o.a. door de cao-afspraken die eerder dit jaar van kracht zijn geworden.

Meer info

Het is mogelijk om 2 uur extra ondersteuning per week in te kopen. Deze extra uren staan los van de indicatie huishoudelijke ondersteuning. Mensen met een Wmo-indicatie kunnen bij hun aanbieder terecht om de mogelijkheden te bespreken. Mantelzorgers kunnen terecht bij de BWI.

Pagina opties