Geen tafeltennis in nieuwe IKC Woensdrecht (08-06-2021)

Tafeltennisvereniging Hotak ’68 verhuist niet naar het nieuwe Integraal Kindcentrum (IKC) in de kern Woensdrecht. Dat heeft de club besloten na bestudering van de eerste schetsontwerpen van het nieuwe gebouw, de gymzaal en vooral de plaats van de maatschappelijke ruimte. De verwachtingen van de club hierin kunnen niet worden waargemaakt. Alle partijen betreuren dit ten zeerste.

Roland van den Heuvel, voorzitter van TTV Hotak ’68 licht toe: “Wij zijn in dit project gestapt, omdat wij de mogelijkheden voor een accommodatie wilden onderzoeken waarin wij onze sport aantrekkelijker kunnen aanbieden dan dat in het MFC Kloosterhof het geval is. Er was voor ons vanaf het begin één belangrijke eis: de aangrenzendheid van de maatschappelijke ruimte aan de gymzaal. Omdat we dit in de eerste schetsen anders terug zagen dan beschreven in de intentieovereenkomst en het ruimtelijk functioneel programma van eisen hebben we aan de bel getrokken. Na meerdere gesprekken met zowel de gemeente als met Stichting Maatschappelijk Vastgoed (SMV) werd duidelijk dat het gebouw zo niet kon worden ingedeeld. Er zit dan voor ons geen duidelijke verbetering in ten opzichte van onze huidige locatie. We hebben daarom als club besloten om niet langer te participeren in het IKC. We blijven dus - enthousiast - vanuit het MFC Kloosterhof in Hoogerheide tafeltennissen.”

Andere verwachtingen

Portefeuillehouder Lars van der Beek baalt stevig van deze wending maar begrijpt het besluit van Hotak ’68. Hij zegt: “Dit is een tegenvaller voor alle partijen. Het is altijd het uitgangspunt geweest om het verenigingsleven te betrekken in het IKC. We waren blij dat Hotak ’68 zich gemeld had hiervoor. Nadere uitwerking van het plan laat zien dat de maatschappelijke ruimte en de gymzaal weliswaar bij elkaar in het gebouw gesitueerd zijn maar dat het niet mogelijk is om vanuit de maatschappelijke ruimte zicht te creëren op de gymzaal. Iets wat voor Hotak ’68 het verschil maakt. Er is gekeken of dit alsnog gerealiseerd kan worden maar SMV is hier heel duidelijk in: aanpassingen gaan ofwel ten koste van de functionaliteit van het geheel of leveren forse extra kosten op. Beide zijn echt geen optie. Dat Hotak ’68 daarop inschat dat het nieuwe IKC niet méér gebruikersplezier zal opleveren dan hun huidige stek, dat begrijp ik. Al vind ik het oprecht jammer.”

Hoe nu verder?

“Tafeltennisliefhebbers kunnen hun sport blijven beoefenen. En het IKC komt er. Basisscholen De Poorte en De Stappen en Kinderopvang LPS-Jongleren vinden er een prachtig nieuw onderkomen. We zullen alleen moeten bekijken welke gevolgen dit heeft voor de maatschappelijke ruimte”, aldus Van der Beek.

Pagina opties