Koninklijke onderscheiding voor Huijbergenaar Jos van den Elshout (07-09-2019)

Dit item is verlopen op 08-10-2019.
Burgemeester Adriaansen en wethouder Van der Beek bij de uitreiking van de Koninklijke onderscheiding aan de heer Van Elshout

Zaterdag 7 september heeft burgemeester Steven Adriaansen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Jos van den Elshout (63). De Huijbergenaar ontving de onderscheiding onder andere vanwege zijn grote verdiensten voor Streekorkest Fravino Huijbergen. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het kader van het 60-jarig bestaan van het Streekorkest.

De heer Van den Elshout is al 50 jaar lid van Streekorkest Fravino uit Huijbergen en is ongetwijfeld een van de belangrijkste pijlers onder de succesvolle historie van Fravino. Als top-accordeonist heeft hij significant bijgedragen aan het succes van Fravino. Maar ook als voorzitter van de muziekcommissie heeft betrokkene oneindig veel werk verricht, waardoor de muziekvereniging organisatorisch en muzikaal goed bleef functioneren. Daarnaast is betrokkene al bijna 40 jaar bestuurslid van de muziekvereniging. Een actief bestuurder, die vaak op de achtergrond vele belangrijke zaken ter hand neemt.

Naast zijn drukke werkzaamheden voor Fravino is betrokkene ook als vrijwilliger actief binnen de Huijbergse Kruisvereniging. Al 30 jaar is hij voorzitter van deze vereniging en zeer begaan met zorg en welzijn van de Huijbergenaren.

Pagina opties