Meer inbraken in garageboxen en schuurtjes (07-10-2021)

Banner Woensdrecht voor veiligheid - samen tegen criminaliteit

Politie en buurtpreventie gaan extra inzet plegen met onder andere een zichtbaarheidsactie op 22 oktober

Vanaf september 2020 tot september 2021 hebben er 32 woninginbraken en 10 pogingen daartoe plaatsgevonden in de gemeente Woensdrecht. Wat verder opvalt is dat er sinds januari dit jaar 32 keer is ingebroken in garageboxen/schuurtjes. Dit meldt burgemeester Steven Adriaansen.

Burgemeester Steven Adriaansen; “Vanaf september 2020 tot september 2021 hebben er 32 woninginbraken en 10 pogingen daartoe plaatsgevonden. Wat verder opvalt is dat er sinds januari dit jaar 32 keer is ingebroken in garageboxen/schuurtjes. Dat is best verontrustend. In juni zijn er overigens hiervoor twee verdachten aangehouden op heterdaad in Hoogerheide. De ervaring leert dat inbrekers vooral in de periode die er nu aan komt, de donkere herfst- en wintermaanden, vaker hun slag slaan. De dagen worden namelijk sneller donker. Precies waar inbrekers dol op zijn! Ongezien te werk gaan. Wees je daarvan bewust. Het tegengaan van inbraken is uiteraard een van de aandachtsgebieden van de overheid. Er ligt echter ook een grote taak voor onze eigen inwoners. Voor tips en nader informatie verwijs ik graag naar https://www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak.html.
Met enkele simpele handelingen maakt men het overigens de inbrekers moeilijker. Sluit ramen en deuren goed af, ook als u maar even weg bent. Draai de deur ook altijd op slot. Het blijkt nog steeds dat mensen de toegangsdeuren tot woningen en schuren niet goed afsluiten”.

"Vooral (woning)inbraak is een High Impact Crimes delict. De impact van deze delicten is groot. Niet alleen voor de slachtoffers zelf, maar ook in de directe omgeving en kan het veiligheidsgevoel van inwoners behoorlijk aantasten. “Het is dan ook noodzakelijk om nadrukkelijk aandacht te blijven houden voor deze vormen van criminaliteit. De gemeente gaat met de politie en de buurtpreventie de komende periode extra inzet plegen om de inbraken verder terug te dringen. Dit doen we door o.a. het uitvoeren van zichtbaarheidsacties van de buurtpreventie, zoals 22 oktober en het inzetten van de preventie spandoeken“, vervolgt burgemeester Adriaansen.

De politie heeft de nadrukkelijke oproep om verdachte situaties te melden. Zie of hoor je iets verdachts en vertrouw je het niet, zoals het gerinkel van glas of onbekende mensen in een tuin, bel dan 112. De politie komt liever een keer te veel dan te weinig.

Lees voor meer informatie over dit onderwerp:

Pagina opties