Molen Johanna Huijbergen genomineerd voor de hoofdprijs van 75.000 euro voor het mooiste Molenproject van 2021 (09-09-2021)

Afbeelding: Molen Johanna in volle glorie bij de start van de stemperiode voor de VriendenLoterij Molenprijs

Vijf molens strijden dit jaar om de VriendenLoterij Molenprijs ter waarde van € 75.000,-. Een prachtig bedrag waarmee een molendroom kan worden gerealiseerd. De uitdaging voor de kandidaten is om zoveel mogelijk stemmen te werven. De winnaar gaat met de hoofdprijs naar huis, de andere molens krijgen het aantal ontvangen stemmen uitgekeerd in euro’s. Elke stem levert dus geld op. Stemmen op Molen Johanna kan vanaf woensdag 8 september 10:00 uur tot vrijdag 1 oktober 2020, 12:00 uur via www.molenprijs.nl/MolenJohanna

Vereniging De Hollandsche Molen zet zich al bijna een eeuw in voor het behoud van de ruim 1200 nog werkende molens in Nederland en organiseert jaarlijks de VriendenLoterij Molenprijs. Ook dit jaar kan het publiek weer stemmen.

Er zijn vijf molens genomineerd, waaronder Molen Johanna in Huijbergen.
De afgelopen dagen heeft Molen Johanna in Huijbergen staan dansen en springen. Dat deed ze niet voor niets. De nominatie is voor de educatieve ruimte, die naast de molen is gepland. Het bouwen van deze ruimte kost veel geld en valt door de stijgende bouwkosten 25% duurder uit dan berekend.

Molen Johanna is de enige genomineerde in het zuiden van het land. Als molen Johanna de meeste stemmen weet te behalen is de prijs van € 75.000,- gewonnen! Dat geld kunnen we heel hard gebruiken voor de inrichting en aankleding van de ruimte.

De start van de actie is op woensdag 8 september om 11.30 uur bij molen Johanna in Huijbergen. De actie eindigt op 1 oktober.
Stem dus op; molenprijs.nl/MolenJohanna. We gaan voor de hoofdprijs, maar elke stem is een euro waard! Met een educatieve ruimte erbij wordt molen Johanna blij!

Afbeelding: Op de plaats waar de educatieve ruimte moet komen geeft molenaar Theo Sanders uitleg aan de kinderen van basisschool Ste. Marie.'De parel van de Brabantse Wal' is de liefdevolle bijnaam van Molen Johanna in Huijbergen. Elke woensdag draait de molen en wordt er meel verkocht. Voor het geven van een rondleiding zijn molenaars Theo Sanders en Judo Goris altijd te porren. “Er is zoveel te vertellen over deze molen, over de streek en over de natuur hier. Wij willen graag een educatiecentrum naast de molen plaatsen om nog meer mensen te laten meegenieten van deze bijzondere plek”.

Bovenstaand persbericht is uitgegeven door de Molenstichting Johanna Huijbergen.

Pagina opties