Ook in onze gemeente veel eikenprocessierupsen dit jaar (25-06-2019)

Dit item is verlopen op 25-08-2019.
Afbeelding: nest met eikenprocessierupsen op de stam van een boom

In grote delen van Nederland is er overlast door de eikenprocessierups. Ook in de gemeente Woensdrecht hebben we er dit jaar meer last van dan voorgaande jaren. Om de overlast te beperken is er in april al preventief gespoten met een biologisch bestrijdingsmiddel door een gespecialiseerd bedrijf langs de doorgaande (school)fietsroutes.

Onze servicelijn krijgt desondanks momenteel veel meldingen van bomen in de openbare ruimte waarin eikenprocessierupsen zitten. Alle meldingen worden in kaart gebracht en volgens een prioriteitenlijst afgewerkt. Prioriteit hebben onder andere locaties nabij scholen of zorginstellingen.

Wethouder Jeffrey van Agtmaal: “Dit jaar hebben we veel meer last van de eikenprocessierups. Onder andere de weersomstandigheden hebben hiermee te maken. Door de harde regen en wind de afgelopen periode zijn er veel nesten verwaaid. Nu het zo warm is komen de rupsen bovendien vanuit de toppen naar beneden. We doen onze uiterste best om ze te laten bestrijden, hier is ook extra geld voor uitgetrokken.”

Ziet u zelf een boom met eikenprocessierupsen, blijf dan zoveel mogelijk uit de buurt. Dit geldt ook voor uw huisdier. Voor bomen in openbaar gebied kunt u onze servicelijn bellen, voor bomen op particulier terrein schakelt u het beste een gespecialiseerde bestrijder in.
Meer informatie kunt u vinden op de website van de GGD: www.oakie.info

Pagina opties