Veiligheid in en om huis in pop-up store Ossendrecht (24-09-2018)

Dit item is verlopen op 24-10-2018.
Afbeelding: Doe tips op om een woningbrand te voorkomen in de pop-up store in Ossendrecht

De gemeente Woensdrecht organiseert in samenwerking met de Brandweer, Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, Politie, GHOR, GGD West-Brabant, Rode Kruis, buurtpreventieteam Ossendrecht en Whatsapp alert groep van 4 t/m 6 oktober en van 11 t/m 13 oktober aan de Molenstraat 20a/c een pop-up store. Deze tijdelijke ‘winkel’ gebruiken de organisaties als ruimte om mensen bewust(er) te maken van de risico’s en gevolgen van onveilige situaties in en om huis.

Veilig in en om huis

“In de pop-up store beleven bezoekers met behulp van decorstukken, foto’s en virtual reality-brillen de impact die bijvoorbeeld een brand heeft op een (gezins-)leven. Maar u ziet meer. Ook andere partijen die zich bezig houden met een veilige situatie in en om huis zijn hier aanwezig. En hoewel het vaak makkelijk lijkt, blijkt in de praktijk dat we onze eigen veiligheid niet altijd goed voor ogen hebben. En daar kunt u iets aan doen”, aldus burgemeester Steven Adriaansen.

“Bezoekers kunnen onder het genot van een kopje koffie in gesprek gaan met de diverse deskundige medewerkers (brand)veiligheid in en rond het huis. Waarbij u zich tevens kunt aanmelden voor een “home safety check”. Bij het uitvoeren van een home safety-check ontvangt u gratis een rookmelder. Dit alles met als doel om het veiligheidsbewustzijn bij mensen te vergroten”, besluit burgemeester Adriaansen

Openingstijden

De pop-up store aan de Molenstraat 20a/c is vanaf donderdag 4 t/m zaterdag 6 oktober en donderdag 11 t/m zaterdag 13 oktober geopend van 11.00-16.00 uur.

Achtergrondinformatie veilig in en om huis

Bewustwording is de eerste stap in het proces om brandveiligheid te verbeteren. Daarom is voorlichting over onder andere de oorzaken van brand een belangrijk onderdeel van deze pop-up store. De gemeente wil mensen bewust maken van de gevaren, gevolgen en mogelijke kosten van brand. Daarnaast is het zaak om mensen de kennis bij te brengen die nodig is om in te grijpen bij brandonveilige situaties en bij een daadwerkelijke brand.

Pagina opties