Verfraaiing van het Col. Whitakerplein in Woensdrecht (22-07-2020)

Vanuit de bewoners en het dorpsplatform van de kern Woensdrecht komt het plan om vier bloembakken te plaatsen op het Col. Whitakerplein. De beplanting gaat onderhouden worden door zorgboerderij De Leemberg. Om dit idee mogelijk te maken wordt € 2.328,34 (excl. btw) uit de iDOP-gelden gevraagd. Het college van burgemeester en wethouders is hier onlangs mee akkoord gegaan.

Het Col. Whitakerplein is een blikvanger in de kern Woensdrecht, maar omdat het helemaal bestraat is, mist het wat gezelligheid volgens de buurtbewoners. Het dorpsplatform had al eerder het idee om bloembakken te laten plaatsen, alleen was het voorheen lastig om iemand te vinden voor het water geven. Er is nu samenwerking gevonden met zorgboerderij De Leemberg, die dit opnemen in de dagbesteding aan cliënten.

Wethouder Jeffrey van Agtmaal: “Bloembakken op het Col. Whitakerplein maken het dorpsplein niet alleen aantrekkelijker en gezelliger, maar ik vind het ook mooi om te zien dat er samenwerking met de zorgboerderij gezocht is. Dit versterkt de sociale samenhang in de buurt.”

Uitvoering

Het dorpsplatform zal zelf zorgen voor het bestellen van de bloembakken en de beplanting. De plantenbakken zijn gemaakt van cortenstaal en gemaakt door de firma Tummers in Hoogerheide. De (seizoengebonden) bloemen en planten, zijn geleverd door de lokale ‘Groenbewust’ hovenier Bart van der Veen.

iDOP-budget

Wanneer dit project gerealiseerd is, blijft er nog € 8.564,00 over aan iDOP-gelden voor Woensdrecht. Eerder realiseerde het dorpsplatform al verbetering van de toegankelijkheid op het oude kerkhof aan de Rijzendeweg, een nieuw speeltoestel bij de Fortuinstraat/Berglaan en het zaaien/planten van bijvriendelijke bloemen en planten op diverse locaties in het dorp van dit budget. Op de planning staat nog een informatiepaneel bij het uitzichtpunt op de Rijzendeweg.

Pagina opties