Vervolg aan Ossendrecht magnoliadorp (12-02-2020)

Dit item is verlopen op 12-03-2020.

Op initiatief van het dorpsplatform Ossendrecht en Peter Blommerde zijn er eerder al magnolia’s geplant in de plantenbakken bij de kerk en op het Adolphineplein in Ossendrecht. Om er een echt magnoliadorp van te maken is het idee opgevat om 100 magnolia’s uit te delen aan inwoners van Ossendrecht, zodat zij deze zichtbaar in de voortuin kunnen planten. Het college van burgemeester en wethouders is onlangs akkoord gegaan met de budgetaanvraag hiervoor.

Budgetaanvraag

De initiatiefnemers hebben in totaal € 4.203,- gevraagd om 100 magnolia’s te kunnen aanschaffen voor Ossendrechtse inwoners. Van dit bedrag wordt naast de magnolia’s ook mest aangeschaft en onderbeplanting voor de twee bakken in de openbare ruimte waar nu al magnolia’s ingezet zijn (bij de kerk en bij het Adolphineplein). Het college van burgemeester en wethouders heeft ermee ingestemd dat deze aanschaf betaald zal worden uit het reserve budget dorpsplatforms (de zogenaamde ‘initiatievenpot’).

Magnolia’s in voortuinen

Het is de bedoeling dat er verschillende soorten magnolia’s besteld worden, verschillend in kleur en grootte. Zo is er voor iedereen keuze en ook voor iedere tuin wel een geschikte soort te verkrijgen. Zakjes mest en instructies worden ter begeleiding met de magnolia’s meegegeven. Strikte voorwaarde is dat de magnolia’s in Ossendrechtse voortuinen geplant dienen te worden, waarbij deze zichtbaar is voor passanten.

Aanmelden voor een magnolia

Op de kerstmarkt hebben de initiatiefnemers al gestaan met afbeeldingen van de aan te schaffen magnolia’s en bij interesse konden mensen zich hiervoor aanmelden. Op het moment van schrijven zijn er 63 magnolia’s vergeven en zoeken dus nog 37 stuks een mooie voortuin.
Woont u in Ossendrecht en heeft u interesse? Dan kunt u een e-mail sturen naar: osdmagnolia@dorpsplatform-ossendrecht.nl.

Op de website van het dorpsplatform vindt u een lijst met de soorten magnolia's waaruit gekozen kan worden.

Pagina opties