Voucher energiebesparende maatregelen voor huiseigenaren (23-06-2020)

De gemeente Woensdrecht organiseert samen met het Regionaal Energieloket een actie waarbij huiseigenaren een voucher kunnen aanvragen ter waarde van € 45,00 om kleine energiebesparende maatregelen in de woning te treffen. Hierbij kunt u denken aan tochtstrips, radiatorfolie of leidingisolatie. Iedereen met een koopwoning ontvangt hier binnenkort een brief over. In deze brief staat hoe u de voucher aanvraagt en verzilvert.

RRE-subsidie

De gemeente Woensdrecht heeft na aanvraag een nieuwe subsidie ontvangen, genaamd ‘Regeling Reductie Energiegebruik’ kortweg RRE-subsidie. Hiermee kunnen we als gemeente huiseigenaren helpen om energie te besparen. We doen dit door 3.000 vouchers uit te geven ter waarde van €45,00 per stuk. De vouchers kunnen online aangevraagd worden en de producten kunnen vervolgens ook online gekocht worden via een daarvoor ingerichte webwinkel.

Voorbeelden van producten die met de voucher verkregen kunnen worden:

  • Stroom: tijdschakelklokken, standby killer stekkerdozen, bewegingsmelders.
  • Gas: Deurdrangers, radiatorfolie, tochtband, brievenbusborstels, deurborstels, waterbesparende producten voor in de douche.
  • Licht: led- en ecolampen, dimmers.

Wethouder Van Agtmaal: “Als organisatie nemen we zelf diverse maatregelen om de gemeente te verduurzamen, maar dit kunnen we niet alleen. Om van Woensdrecht echt een duurzame gemeente te maken, hebben we hulp nodig van andere bedrijven, instellingen én van onze inwoners. Dankzij deze subsidie kunnen wij huiseigenaren hiermee ondersteunen.”

Vervolgacties

Later in het jaar worden ook nog collectieve inkoopacties georganiseerd voor o.a. isolatie en zonnepanelen en worden digitale informatieavonden georganiseerd omtrent het verduurzamen van de woning en aardgasvrij wonen.

Daarnaast zal de gemeente in samenwerking met het Regionaal Energieloket gebiedsgerichte acties uitvoeren, waarbij aan de hand van het energiescans en zogenaamde voorbeeldwoningen, inwoners worden geïnformeerd over de mogelijkheden van hun eigen woning.

Pagina opties