Wijziging regels milieustraten Saver (18-12-2018)

Dit item is verlopen op 18-01-2019.

Bedrijfswagens niet langer toegelaten

Vanaf 1 januari 2019 veranderen de toegangsregels voor de milieustraten van Saver. Bedrijfsvoertuigen worden niet langer toegelaten. De reden hiervoor is dat er veel bedrijfsafval naar de milieustraten gebracht wordt, terwijl deze alleen voor particulier huishoudelijk afval bedoeld zijn. Dit bedrijfsafval zorgt voor veel extra kosten, voor de gemeente, en dus uiteindelijk ook voor onze inwoners aldus verantwoordelijk portefeuillehouder Henk Kielman.

Regels particulieren

Voor de meeste inwoners verandert er niets. Deze kunnen gewoon naar de milieustraat komen met hun personenwagen, waarvan het kenteken op naam staat van een particulier. Ook met een aanhangwagen met een maximale lengte van 3 meter (exclusief dissel) is men van harte welkom. Indien men met een gehuurd voertuig komt, is het nodig dat men ter plekke een particuliere huurovereenkomst overhandigt. Uiteraard dient men altijd de Saverpas mee te nemen en zijn niet alle afvalstromen gratis. Raadpleeg www.saver.nl voor meer informatie.

Waar kunnen bedrijven wel terecht?

Bedrijven kunnen op een eenvoudige manier, tegen betaling, hun bedrijfsafval aanbieden op de milieustraat voor bedrijven. Deze bevindt zich aan de Stepvelden 8 in Roosendaal en is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur. Vooraf aanmelden is aan te bevelen via verkoop@saver.nl.

Ontheffing aanvragen bij gemeente

Vindt men dat hun bedrijf een uitzondering vormt op bovenstaande regels? Dan kan men een ontheffing aanvragen bij de gemeente. Zonder aantoonbare ontheffing heeft men echter geen toegang, ook niet als men deze reeds aangevraagd heeft bij de gemeente.

Pagina opties