Woensdrecht Promotieprijs 2019 voor ZuidWestHoek College Ossendrecht (06-01-2020)

Dit item is verlopen op 06-02-2020.
Afbeelding: de genomineerden en de uiteindelijke prijswinnaars bijeen

Burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht heeft maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie de Promotieprijs Woensdrecht 2019 uitgereikt aan het ZuidWestHoek College uit Ossendrecht.

De commissie Woensdrecht Promotieprijs alsmede het college van burgemeester en wethouders was unaniem van oordeel dat het ZuidWestHoek College recht had op de Promotieprijs 2019. Naast het ZuidWestHoek College waren ook het schrijversduo Jan van Elzakker en Louis Minnebach en kunstenares Suzana Jovanovic genomineerd.

Het ZuidWestHoek College heeft de prijs ontvangen vanwege:

Onderscheidend:
Het ZuidWestHoek College staat landelijk bekend als 'wielercollege en topsportvriendelijke school', een uniek project in Nederland. Het college is een betrouwbare partner bij grote wielerevenementen. Daarnaast heeft het college zich de afgelopen jaren gemanifesteerd binnen het ICAReS project voor drones met onder andere de implementatie van officiële opleidingen in de EASAS wetgeving, genaamd DRONE REGIM. De kers op de taart was wel de officiële goedkeuring vanuit DUO voor het keuzedeel DRONE als eerste VMBO in Nederland.

Afbeelding: Burgemeester Adriaansen overhandigt de grote sculptuur aan de winnaars van de Promotieprijs 2019, het ZuidWestHoek CollegeEnthousiasme:
Met heel veel enthousiasme wordt de fiets- en wielercultuur uitgedragen, wat past bij fiets- en wielergemeente Woensdrecht. Daarnaast gebruikt het college met heel veel enthousiasme drones om technieklessen vorm te geven en hiermee leerlingen te trekken. Deze keuze is een enorm succes gebleken en heeft in de afgelopen jaren een enorme toevlucht genomen.

Publiciteit:
Met het wielercollege als topsportvriendelijke school, maar ook door verbinding tussen onderwijs en innovatie en het winnen van de Nationale Drone Award heeft men Woensdrecht de afgelopen jaren veelvuldig zowel regionaal, provinciaal als landelijk op de kaart gezet.

Pagina opties