Woensdrecht Waarderingsprijs 2020 kent meerdere winnaars (04-01-2021)

Dit item is verlopen op 04-02-2021.
Afbeelding: de sculptuur van de Woensdrecht Waarderingsprijs 2020

BELONING VOOR CORONA GERELATEERDE INITIATIEVEN

Tijdens de digitale nieuwjaarsreceptie werd maandagavond 4 januari bekendgemaakt dat de Woensdrecht Waarderingsprijs 2020 is gewonnen door vier coronagerelateerde initiatieven. Het gaat om initiatieven uit de categorieën sport, sociaal domein, ondernemers en verrassend.

Vanwege de Covid-19 pandemie heeft het college van burgemeester en wethouders na overleg met de gemeenteraad van Woensdrecht besloten om voor 2020 geen Promotieprijs uit te reiken, maar éénmalig de Woensdrecht Waarderingsprijs in te stellen. In totaal waren er 13 voordrachten ingekomen.

Sport

In de categorie sport gaat de Waarderingsprijs 2020 naar de organisatie van de Wielerzomer Woensdrecht.
De wielercomités Hoogerheide en Huijbergen hebben de handen ineengeslagen om in een bijzonder jaar de Woensdrechtse Wielerzomer te organiseren. Door het bundelen van krachten bleek het mogelijk, ondanks alle beperkingen vanwege Covid-19, om in alle kernen gedurende vijf weken wielerwedstrijden te organiseren. Het enthousiasme en waardering bij de wielrenners (deelname uit het gehele land) bleek groot.
Het organisatiecomité was trendsetter, alle ogen waren op hen gericht. De Woensdrechtse Wielerzomer werd een groot succes!

Sociaal Domein

In deze categorie ging de Waarderingsprijs naar de Voedselbank Goed Ontmoet Woensdrecht als ook naar mevrouw Vanessa Floren uit Ossendrecht.
De voedselbank heeft in deze moeilijke tijd met al haar vrijwilligers ervoor kunnen zorgen dat ondanks de grote toename van het aantal cliënten er voldoende voedselpakketten beschikbaar waren. Mevrouw Floren heeft daar ook een belangrijke rol in gespeeld. Door haar persoonlijke acties heeft zij haar sociale hart getoond en de voedselbank voorzien van voedselpakketten. Haar acties bestonden o.a. uit het verkopen van eigengemaakte bloemstukken, kerststukjes maar ook het inzamelen van levensmiddelen.

Ondernemers

In de categorie ondernemers ging de Waarderingsprijs naar Ad Groffen uit Woensdrecht.
Eind 2020 stopte Ad Groffen na 48 jaar als melkboer, de laatste in deze regio. Alles bij elkaar opgeteld reed hij in een halve eeuw meermaals de aardbol rond met melk. Altijd een luisterend oor voor zijn klanten. Volgens Ad heeft een melkboer een soort ongeschreven beroepsgeheim. Hij is meer dan alleen melkboer, hij is ook een soort sociaal werker. Je deelt immers lief en leed met al je klanten. Ook in de pandemieperiode werd zijn sociaal contact bijzonder gewaardeerd door zijn klanten.

Verrassend

De categorie 'verrassend' was een bijzondere categorie. Het project Pinnenmutsje Hoogerheide heeft in deze categorie de prijs gewonnen. Pinnenmutsje is een zoektochtje voor jong en oud die weten dat kabouters bestaan. Het idee om een zoektocht in een van de bossen in Hoogerheide op te zetten is ontstaan tijdens de eerste lockdown. Een gezinnetje uit Hoogerheide (zij willen niet graag met naam genoemd worden) heeft zelf kabouterhuisdeurtjes gemaakt en deze in de wortelkruinen van bomen geplaatst. Hierdoor ontstond een mooie wandeling in de bossen waar veel ouders met kinderen gebruik van hebben gemaakt. Later is hun idee overgenomen in onder andere Putte en andere gemeenten.

De commissie Woensdrecht Promotieprijs alsmede het college van burgemeester en wethouders was unaniem van oordeel dat de Woensdrechtse Wielerzomer, de Voedselbank, Vanessa Floren, Ad Groffen en de mensen achter het project Pinnenmutsje meer dan recht hadden op de Woensdrecht Waarderingsprijs 2020.

Pagina opties