Nieuwsbrief Putte - Samenwerken aan veiligheid

Beste inwoner van Putte,

De afgelopen tijd bereikten ons steeds meer signalen van inwoners van Putte die overlast ervaren als gevolg van drugshandel. Als burgemeester van de gemeente Woensdrecht heb ik deze signalen serieus opgepakt. Dit heeft geresulteerd in meer politiecapaciteit in Putte en de aanstelling van een extra wijkagent (operationeel expert). Verder ben ik samen met medewerkers van onze gemeente en de politie het gesprek aangegaan met het buurtpreventieteam, dorpsplatform en zorgcoöperatie uit Putte. Samen hebben we gekeken hoe we ervoor kunnen zorgen dat we de overlast zo goed mogelijk kunnen aanpakken. VanEen van de afspraken is om goed te communiceren over wat wij doen, maar ook wat u als inwoner kunt doen bij drugsoverlast. Vandaag daar deze nieuwsbrief. Als we allen alert zijn en gezamenlijk inzetten op het tegengaan van de drugshandel, hennepkweek en de daarmee samenhangende criminaliteit, wordt de gemeente veiliger en daar zijn we allemaal bij gebaat.

Steven Adriaansen -
Burgemeester

SAMENWERKEN AAN VEILIGHEID

Veiligheid komt alleen tot stand door samenwerking tussen overheidsinstanties, niet-overheidsinstanties, buurtpreventie en inwoners van onze gemeente. De verantwoordelijkheid van veiligheid ligt niet alleen bij de overheid, maar ook bij inwoners, bedrijven en instellingen. Het creëren van veiligheid is een lastige opgave. Een opgave die wij als gemeente graag aangaan.

Groepsfoto van de samenwerkende partijen in Putte: V.l.n.r Goanita van Linden (buurtpreventie Putte), Fon Wagenaars (wijkagent), Lesley Heshof Beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid ), burgemeester Adriaansen, Ron van der Wel (wijkagent operationeel expert), Ineke Dingemans (buurtpreventie Putte), Linda Bogers (regisseur dorpsplatforms en buurtpreventie)

Van links naar rechts: Goanita van Linden (buurtpreventie Putte), Fon Wagenaars (wijkagent), Lesley Heshof (beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid), burgemeester Steven Adriaansen, Ron van der Wel (wijkagent operationeel expert), Ineke Dingemans (buurtpreventie Putte) en Linda Bogers (regisseur dorpsplatforms en buurtpreventie)

Logo PolitieDe wijkagenten in de gemeente Woensdrecht adviseren buurtbewoners over veiligheid en leefbaarheid. Daarbij zijn zij bereid te helpen met uw vragen (of zorgen). Soms treden zij corrigerend op. Het voordeel van wijkagenten is dat u hen regelmatig ziet. Een bekend gezicht maakt nou eenmaal vertrouwd. De wijkagent voor Putte is Fon Wagenaars.

Wijkagent Operationeel Expert is een nieuwe functie bij de politie en wordt ingevuld door Ron van der Wel voor onze gemeente. Ron is tevens coördinator High Impact Crimes (strafbare feiten met grote maatschappelijke impact) van Bergen op Zoom. Ron is spreekbuis van politie naar bestuur en richt zich op gemeenteoverschrijdende problemen en/of inhoudelijke thema's, zoals (drugs)overlast. Daarnaast wordt Ron bij (piek)problematiek gekoppeld aan de wijkagenten ter ondersteuning.

DRUGSGERELATEERDE CRIMINALITEIT

Icoontjes drugsHelaas komt drugsgerelateerde criminaliteit ook in onze gemeente voor. Met alle partijen zetten we dan ook in op het voorkomen van deze ongewenste zaken. Om criminaliteit tegen te gaan is uw informatie belangrijk. Informatie is een kritische succesfactor in deze strijd. Informatie is nodig om te weten  wat er precies speelt binnen de gemeente.

We roepen alle bewoners op om verdachte zaken te blijven melden bij politie en/of gemeente. Uw informatie wordt vastgelegd, zodat bepaalde personen, voertuigen, trends en  ontwikkelingen zichtbaar worden. Op grond van deze informatie kunnen de gemeente en politie gericht onderzoek en controles laten uitvoeren. 

Er zijn diverse succesverhalen dankzij uw meldingen. Kijkt u naar deze voorbeelden:

Aanhouding drugsdealer en klant eind januari 2017 
Hoogerheide - Agenten hebben aan de Jan van der Heijdenstraat een 25-jarige Bergenaar en een 26-jarige man uit Hoogerheide betrapt tijdens en aangehouden na een drugsdeal. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. De drugs die het duo op zak had is in beslag genomen. De recherche onderzoekt de zaak.

Hennepdealer aangehouden begin maart 2017
Putte - Bij de parkeerplaats aan de Prins Bernhardstraat hield de politie een 20-jarige inwoner van Hoogerheide aan op verdenking van het dealen in softdrugs. Agenten zagen een auto. De bestuurder gaf aan alleen een jointje te roken. Toen agenten de auto controleerden troffen zij in totaal 20 kleine gripzakjes en een grotere gripzak met hennep en 2 hasjblokjes aan.  

Vermoedelijke drugsdealer aangehouden eind maart 2017 
Huijbergen - In de Staartsestraat in Huijbergen is een 22-jarige Groninger aangehouden op verdenking van het verkopen van drugs. 
Tijdens politiecontrole ging hij er met hoge snelheid vandoor. De politie achtervolgde het voertuig van Putte, via Hoogerheide, naar Huijbergen. In de Staartsestraat liet de bestuurder zich aanhouden. In de auto werd een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen. Vlakbij de auto werd een zak met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. Hoogstwaarschijnlijk door de man uit de auto gegooid. Hij is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiecellencomplex voor nader onderzoek.

CONTACT EN MELDEN

  • Icoontjes telefoon en briefBij heterdaad of spoed: bel 112
  • Contact met de wijkagent kan digitaal of telefonisch: 0900-8844
  • Overlast melden: digitaal bij de politie of via telefoonnummer 0900-8844, digitaal bij de gemeente of via het nummer 14 0164
  • U kunt ook anoniem melden

Het is bij een melding belangrijk, dat u een straatnaam doorgeeft. Daarnaast kunt u omschrijvingen of kentekens melden. Hoe specifieker uw informatie, hoe bruikbaarder voor de politie.

Pagina opties