Brandweer Midden- en West-Brabant

Banner Geen spoed wel brandweer nodig. Bel 0900-0904 bij niet levensbedreigende situaties + link naar meer informatie.Geen spoed, wel brandweer nodig bel 0900-0904. Bij acuut gevaar bel 112.

De regionale brandweer Midden- en West-Brabant is onderdeel van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

 • Brandveilig wonen

  Samen met de inwoners werken de Veiligheidsregio Midden en West Brabant, Brandweer Midden en West Brabant en de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Woensdrecht en Rucphen aan een brandveilige omgeving. Met de campagne ‘Brandveilig leven’ zorgen we ervoor dat mensen een realistisch beeld hebben van brand(veiligheids)risico’s in en om hun woning. Daarnaast vergroten we het handelingsperspectief, zowel op het gebied van preventie als in geval van brand.

 • Taken brandweer

  Van de brandweer mag u veel verwachten. Het is nooit leuk wanneer u de brandweer nodig hebt, maar het is wel een hele geruststelling dat deze altijd voor u klaar staat. Doorgaans arriveren de wagens met de blauwe zwaailichten binnen zes minuten na een melding.

 • Wat te doen bij stormschade en wateroverlast?

  Afbeelding: Wie bel ik bij stormschade of wateroverlast?

  Op deze afbeelding ziet u wie u moet hebben in geval van overlast door storm of water.

 • Wat te doen bij een natuurbrand?

  Afbeelding: De brandweer blust een natuurbrand

  Nederland heeft veel mooie natuur: bos-, heide- en duingebieden. Zeker in de zomer zijn natuurgebieden kwetsbaar en neemt de kans op een grillige en onvoorspelbare natuurbrand toe. Vooral een bos- of heidebrand kan uit de hand lopen. De brand verspreidt zich snel of lijkt gedoofd, maar duikt ergens anders plots weer op.

 • Voorkom natuurbrand (tips)

  Afbeelding: voorbeelden van gevaarlijke situaties: kapot bierflesje en brandende sigaret

  Een aantal tips om brandgevaar te verkleinen:

Pagina opties