Verkeer en vervoer

 • Wat Nederlanders vaak niet weten over verkeersregels in België

  Er zijn veel gelijkenissen tussen Nederlanders en Belgen, gelukkig maar. We eten graag friet, zitten veel op de fiets en rijden graag en veel met de auto. Dat autorijden en fietsen kan voor Nederlanders in België soms verwarrend zijn door kleine verschillen in de wegcode. Om een onnodige boete te vermijden, heeft onze Vlaamse buurgemeente Essen een verhelderend artikel geschreven.

 • Geen afleiding van social media in het verkeer

  Poster campagne MONO, ongestoord onderweg

  Door social media zijn vrienden, familie en collega’s altijd dichtbij. Soms iets te dichtbij. Zeker als je met een smartphone in de auto stapt. Elke keer als je een berichtje ontvangt, raak je even afgeleid van de weg.

 • Gladheidbestrijding 2019 - 2020

  De gemeente Woensdrecht stelt elk jaar een gladheidsbestrijdingsplan vast. In het plan staan onder andere de strooiroutes aangegeven.

 • Beleidsplan Wegen 2019 - 2023

  In het coalitieakkoord ‘Samen door’ wordt de ambitie uitgesproken het onderhoud van het openbaar gebied in onze gemeente naar een hoger niveau te tillen. Dit geldt ook voor onze wegen. Speciale aandacht is er de komende jaren voor de voetpaden en verlichte fietspaden in de gemeente.

 • Gemeentelijk Verkeer en Vervoersplan (GVVP 2016 - 2020)

  Het beleidsplan rond verkeer en vervoer in de gemeente Woensdrecht voor de periode 2016 - 2020 is hieronder te downloaden.

Pagina opties