Volgende fase opschoonwerkzaamheden begraafplaats in Putte

Graven op de begraafplaats in Putte

Op de begraafplaats in Putte zijn al geruime tijd diverse graven gemarkeerd. Het betreft graven die dringend aan onderhoud toe zijn. Rechthebbenden van deze graven, werden in staat gesteld om tot 1 oktober contact op te nemen met de gemeente Woensdrecht. Nu deze datum verstreken is, zullen de opschoonwerkzaamheden plaats gaan vinden.

Achtergrond

Op initiatief van Rita van Gaal, Ron van Hoof en Christian Zorge is door de gemeente Woensdrecht een opschoningsproject voor het kerkhof aan de Antwerpsestraat in Putte opgestart. Een eerst stap was het markeren van graven die in zeer slechte staat verkeren. Hiervan zijn de grafstenen veelal ernstig beschadigd en/of omgevallen. Deze graven ontsieren de algehele uitstraling van de begraafplaats en in sommige gevallen levert het zelfs gevaarlijke situaties op. Vanaf 1 april is er een bord geplaatst bij de ingang van de begraafplaats en er zijn diverse oproepen gedaan, zowel in de geschreven als in online media. Rechthebbenden van een gemarkeerd graf, werd gevraagd om voor 1 oktober contact op te nemen met de gemeente, zodat er afspraken gemaakt konden worden rondom het onderhoud van het desbetreffende graf.

Vervolg

Er zijn vier personen die zich gemeld hebben om concrete afspraken te maken over een gemarkeerd graf. Aan deze graven zullen geen werkzaamheden plaatsvinden voordat daarover afspraken zijn gemaakt met de rechthebbenden. De overige gemarkeerde graven zullen de komende periode op foto vastgelegd worden en vervolgens worden de grafstenen verwijderd. Het gaat puur om het opschonen van de bovengrondse materialen. Aan niet gemarkeerde graven wordt niets gedaan.

Pagina opties