Voorbeelden van leuke burgerinitiatieven in onze gemeente

Wat hebben we toch ontzettend veel leuke en nuttige initiatieven in onze gemeente! Denkt u maar eens aan de dorpsplatforms, buurtpreventieteams, de dorpscoöperatie in Huijbergen en de zorgcoöperatie in Putte. Allemaal mensen die zich belangeloos inzetten voor hun leefomgeving en mede inwoners. Maar er zijn nog zoveel meer initiatieven die het wonen in onze gemeente dat beetje extra geven!
Enkele voorbeelden:

Afbeelding: Koffiehuis in Hoogerheide* Koffiehuis in Hoogerheide, waar de Nederlandse taal geoefend wordt met statushouders.


Afbeelding: De supermarkt in het dorp Woensdrecht* In Woensdrecht is door inzet van ‘Woensdrecht Werkt’ en de Jumbo een buurtsupermarkt opgezet. Deze winkel wordt helemaal door vrijwilligers gedraaid.


Afbeelding: Vincent Krijtenburg geeft een toelichting op zijn film 'Enkele reis Woensdrecht'* Vincent Krijtenburg maakte documentaires van statushouders die gekoppeld werden aan een Woensdrechtse gids en die hen vertelde over de lokale cultuur of natuur. Vanaf medio december kunt u de afleveringen bekijken op regioactueel.nl. De film ging 28 november in première in Huijbergen.


Afbeelding: Bord van het reparatiecafé* Ossendrecht kent een zeer succesvol reparatiecafé. Iedere 2e woensdagmiddag van de maand zitten handige vrijwilligers klaar in MFC De Drieschaar om kleine reparaties aan kapotte apparaten uit te voeren.


Afbeelding: Het hertenkamp in Putte* Dankzij zorgboerderij de Leemberg worden de herten in het hertenkamp in Putte goed verzorgd.


Heeft u ook een goed idee voor uw straat of dorp? Neem dan eens een kijkje op www.woensdrecht.nl/burgerinitiatieven voor tips, inspiratie en de mogelijkheden tot ondersteuning.

Pagina opties